Managed hosting door True

Securityprofessionals wantrouwen thuiswerkers

 

Onderzoek van WatchGuard Technologies, leverancier van netwerkbeveiligingsoplossingen, onder 243 securityprofessionals wereldwijd wijst uit dat één op de vier respondenten telewerkers als grootste securityuitdaging voor hun organisatie ziet.

39% van de respondenten denkt dat telewerkers niet genoeg van security weten om zichzelf te beschermen.

Meer dan 40% van de securityprofessionals besteedt meer dan 5 uur per week aan het beheren van remote locaties. 23% geeft zelfs aan dat dit meer dan tien uur per week is. Meer dan één op de vijf (22%) ondervraagden zegt bovendien te weinig tijd te hebben om telewerkers voldoende te beschermen. Dit betekent dat veel securitybeslissingen aan telewerkers zelf overgelaten worden. Op de vraag hoe respondenten de securitykennis van telewerkers zouden omschrijven, was het meest gehoorde antwoord ‘bedroevend’. Bijna een kwart van de ondervraagden (24%) geeft toe op geen enkele manier te kunnen verifiëren of securityrichtlijnen worden opgevolgd.

“Telewerken is iets gewoons geworden,” zegt John Stuckey, vice president of marketing bij WatchGuard. “In tegenstelling tot mobiele werkers die zo nu en dan inbellen van afstand blijven telewerkers vaak langere tijd verbonden vanaf één plaats. Dit geeft hackers meer tijd en gelegenheid om het systeem van de telewerker te infiltreren en van daaruit toegang te krijgen tot het corporate netwerk. Het beveiligen van het corporate netwerk met een firewall, zonder telewerkers daarin mee te nemen, is te vergelijken met het plaatsen van een stalen deur voor een lemen hutje.”

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/411524). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.