Managed hosting door True

HP sluit open source-overeenkomst met JBoss

 

HP heeft een overeenkomst gesloten met JBoss, waarmee het voor grootzakelijke gebruikers gemakkelijker wordt om open source software te gebruiken.

JBoss is een leverancier van Java middleware-oplossingen op basis van open source software, waaronder applicatieservers, mailservers en een ontwikkelraamwerk. HP biedt klanten één contactpunt voor JBoss-ondersteuning en voor een reeks open source consultancydiensten. Daarbij probeert HP om antwoorden te vinden op de vragen van klanten over migraties en om hen te helpen bij het realiseren van substantiële kostenbesparingen door middel van het inzetten van standaardtechnologieën.

‘Een van de belangrijkste zorgen van klanten wanneer zij Linux en open source software uitrollen, is de beschikbaarheid van services en ondersteuning voor deze producten,’ zegt Al Gillen, research director, System Software, bij IDC. ‘Dankzij de samenwerking tussen HP en zijn softwarepartners wordt dit probleem verholpen door een oplossing die klanten helpt om effectief open source-producten te gebruiken binnen hun IT-infrastructuur.’

HP maakt hierbij gebruik van partnerovereenkomsten met leveranciers van open source applicaties en bekende Linux-distributies om innovatieve oplossingen te ontwerpen, bouwen, integreren en beheren. Daarnaast heeft HP wereldwijd ruim 6.500 in Linux gespecialiseerde servicemedewerkers in dienst, om te kunnen voorzien in de behoeften van klanten op het gebied van consultancy en ondersteuning bij oplossingen.

HP is de eerste en de enige grote Linux-leverancier met open source software-oplossingen die gecertificeerd zijn voor JBoss. De overeenkomst van vandaag zorgt voor additionele ondersteuning en diensten - architectuur en ontwerp, implementatie, en integratie- en migratie-oplossingen - voor JBoss-producten op de standaardplatforms van HP. Hiertoe behoren onder andere de HP ProLiant en de HP Integrity servers. Daarnaast is HP van plan om begin 2005 HP OpenView Application Management-oplossingen te bieden, die veranderingen in JBoss Application Serveromgevingen controleren en beheren.

De overeenkomst met JBoss helpt tevens de risico’s te minimaliseren voor klanten die open source-oplossingen willen inzetten in hun rekencentra, dankzij ondersteuning voor HP’s Linux Reference Architecture. HP is de eerste en enige grote leverancier die Linux Reference Architectures biedt: een volledig geïntegreerde reeks oplossingen voor Linux, bestaande uit software, diensten en standaardhardware. Met behulp van deze architectuur kunnen klanten snel en effectief open source- en Linux-oplossingen inzetten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/404377). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.