Managed hosting door True

IBM gaat MKB verder ondersteunen bij On Demand

 

IBM heeft nieuwe aanbiedingen en services bekend gemaakt om het toenemende gebruik van On Demand-technologie en -oplossingen bij het MKB te ondersteunen.

De lancering van dit Express On Demand-initiatief komt er twee jaar nadat IBM het On Demand-aanbod lanceerde. Deze nieuwe On Demand Express-offerte zal het MKB enerzijds begeleiden bij het aan elkaar koppelen van geïsoleerde processen en toepassingen en anderzijds werknemers uitrusten met samenwerkingstools om vlot te beslissen in realtime, op basis van gegevens en documenten die doorheen de hele organisatie kunnen uitgewisseld worden.

Volgens AMI Partners vertegenwoordigt de in totaal 300 miljard dollar sterke MKB-markt het grootste en snelst groeiende segment in de IT-sector. Ondanks hun beperkte middelen spendeert het MKB in verhouding meer middelen dan grote bedrijven aan technologie voor On Demand Business. Dit gaat zelfs tot een tweecijferige groei in domeinen als procesintegratie, Linux, draadloze toepassingen en beheer van digitale inhoud. Die investeringen gebeuren op een moment dat het MKB (driekwart ervan ondersteunt zijn business met verschillende computersystemen en –platforms) op zoek zijn naar baanbrekende manieren om schaalvergroting door te voeren via de verbinding van hun processen en toepassingen met leveranciers, klanten en bedrijfspartners.

‘Eens te meer bewijst het MKB dat ze duidelijk het belang begrijpen van innovatie om te kunnen groeien,’ aldus Massimo Bonciani, VP EMEA small & medium business, IBM. ‘Uit onze cijfers en gesprekken met klanten blijkt dat MKB bedrijven steeds sneller On Demand-technologieën toepassen. De ontwikkeling van bedrijfsstrategieën waarbij ze korter op de bal kunnen spelen, staat centraal in deze drang naar innovatie.’

Om het MKB te helpen deze transformatie naar On Demand aan te vatten, heeft IBM Process Integration Solution Express gelanceerd. Dat is een alomvattend platform bestemd om klanten te helpen snel hun bestaande IT-investeringen te integreren en te optimaliseren. Dit pakket, dat aanvankelijk via IBM Business Partners zal geleverd worden, bevat IBM WebSphere Business Integration Server Express en IBM xSeries of iSeries eServers, met financierings- en implementatiediensten beschikbaar via IBM en zijn Business Partners. Process Integration Solution Express is verkrijgbaar met mogelijkheid tot financiering via IBM Global Financing, en is onmiddellijk beschikbaar.

IBM lanceerde ook het Integrated Platform Express for Web Application Serving om het MKB te helpen hun toepassingen snel te introduceren in een on-line omgeving. Dit aanbod mikt op bedrijven in de bankwereld, gezondheids- en retailsector en bestaat uit IBM WebSphere Application Server Express dat draait op een IBM eServer pSeries. Het is bestemd om een betaalbare, maar krachtige infrastructuurbasis op te bouwen die de beschikbaarheid van centrale bedrijfstoepassingen via het web mogelijk maakt. Integrated Platform Express zal later dit jaar algemeen beschikbaar zijn.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/397314). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.