Managed hosting door True

StorageTek neemt Storability over

 

StorageTek, leverancier van systemen voor enterprise Information Lifecycle Management (ILM), heeft alle activa van Storability Software overgenomen.

Met deze acquisitie voegt StorageTek opnieuw een belangrijke component toe aan de portfolio oplossingen voor Information Lifecycle Management (ILM). Storability is leverancier van Enterprise Storage Resource Management (ESRM) oplossingen. De Global Storage Manager (GSM) van Storability is sinds 2002 op de markt en stelt gebruikers in staat multi-vendor storage-omgevingen in kaart te brengen en te optimaliseren, waarbij aanzienlijk op kosten kan worden bespaard. De recent geïntroduceerde GSM V4 voegt daaraan uitgebreide faciliteiten toe voor business analytics. Daarmee wordt ruwe data omgezet in relevante informatie waarop direct actie kan worden genomen op ieder niveau van de organisatie.

De transactie betreft alle intellectuele eigendommen, softwarelicentieovereenkomsten, contracten met klanten en andere activa van Storability. Naar verwachting zullen zo’n 70 medewerkers van Storability overstappen naar het team van StorageTek.

‘De extra mogelijkheden die de visionaire ESRM suite ons biedt, zijn enorm,’ aldus Pat Martin, chairman, president en CEO van StorageTek. ‘Bovendien wordt ons team uitgebreid met een groot aantal uiterst gemotiveerde en capabele mensen.’ De overname geeft een antwoord op de vraag van gebruikers naar inzicht in en beheerfaciliteiten voor hun storage-omgevingen. Het onderstreept ook ons commitment om oplossingen te bieden die datamanagement minder complex maken.’

Global Storage Manager biedt één geïntegreerde oplossing om een storage-omgeving te beoordelen en managen als een ‘business’. GSM geeft actueel inzicht in alle elementen van de infrastructuur, inclusief on-line en near-line storage, network fabrics en switches, databases en back-uptoepassingen. Grote en groeiende bedrijven kunnen rekenen op de schaalbare architectuur van GSM, die voorbereid is om duizenden storage-elementen op verschillende lokaties centraal in kaart te brengen. Het is een platform voor ‘policy-based’ geautomatiseerd storage management dat waardevolle banden legt tussen IT en de andere ‘businesses’ binnen de organisatie.

StorageTek en Storability werken al meer dan twee jaar nauw samen. In juli 2002 nam StorageTek het Storage Operations Center (SOC) van Storability over. Door succesvolle verkopen en implementaties van de technologie van het softwarebedrijf was StorageTek bovendien de belangrijkste reseller van Storability.

‘De overname is een logisch vervolg op de relatie die we in de loop der jaren met StorageTek hebben opgebouwd,’ stelt Tim Leisman, president en CEO van Storability. ‘Door de mogelijkheden van de Global Storage Manager te combineren met de kracht van StorageTek’s internationale klantenkring en Global Services, kunnen we een uitstekende oplossing bieden voor bedrijven die zoeken naar een hogere productiviteit en meer profijt van hun investeringen in IT. StorageTek voegt met de overname bovendien een belangrijk element aan de ILM-strategie toe. We wéten dat dat de enterprise-klasse klanten van StorageTek veel voordelen zal opleveren.’

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/396389). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.