Managed hosting door True

Doorstart ITAA kost i3 Groep half miljoen

 

Verhuizing

Systeemintegrator i3 Groep betaalt de curator voor de doorstart van zijn failliete dochteronderneming ITAA (IT Alignment Associates) bijna 477.000 euro. Het bedrag bestaat uit goodwill, handelsdebiteuren en inventaris, waaronder vier bureaus en notebooks. Die zijn bedoeld voor de werknemers van ITAA die mogelijk mee gaan.

Met het faillissement heeft i3 Groep zich verlost van de kantoorruimte die ITAA huurde in Amstelveen. Het moederbedrijf wilde ITAA per begin 2011 onderbrengen in het nieuwe hoofdkantoor in Vianen. De verhuurder van het Amstelveense kantoor eiste dat i3 Groep het contract zou nakomen. De huur bedroeg bijna 120.000 euro per jaar, het contract liep nog tot 1 juni 2014.

Daarnaast verliep de integratie van het ITAA personeel in het nieuwe pand van de i3 Groep moeizaam, zo valt op te maken uit het faillissementsverslag van curator Sander Schouten van Fort Advocaten in Amsterdam. Het huurcontract betrof de derde etage in een bedrijfsverzamelgebouw in Amstelveen, plus enkele parkeerplekken.


Slechte resultaten
Ook meldt het faillissementsverslag dat er elke maand slechtere resultaten werden geboekt. Voorafgaand aan het faillissement heeft i3 Groep diverse spullen terug verhuisd naar Amstelveen, op een server en enkele bureaus na.

Na het faillissement van ITAA op 7 februari 2011 zegde de curator het huurcontract op en ontsloeg het personeel. De meerderheid van de twaalf ontslagen werknemers heeft inmiddels ander werk gevonden, van wie drie bij SLTN en één bij i3 Groep.

ING Bank
De curator kan uit de opbrengst ruimschoots de schulden bij de banken ABN Amro, ING en overige crediteuren betalen. Het gaat om een totaalbedrag van 205.557 euro. ING Bank is huisbankier van i3 Groep.

Algemeen directeur Henk van der Bruggen van i3 Groep is door vakantie onbereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3836234). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij ING

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.