Managed hosting door True

Steve Ballmer rooskleurig over toekomst ICT

 

Microsoft-ceo Steve Ballmer stelt dat er nog veel gelegenheden en kansen liggen voor de algehele ict-industrie. Verder ziet hij geen gevaar in softwarepatenten voor de kleinere ICT-bedrijven. Dit zei de topman dinsdagochtend op de Technet-bijeenkomst in Den Haag.

"Kleine en middelgrote bedrijven zijn het levensbloed van de ICT. Ik zie softwarepatenten dat niet bedreigen", stelt de topman. "Dit is een hele goede tijd om in de ICT te werken", begon en eindigde hij zijn toespraak. "Onze missie is consumenten en bedrijven in staat te stellen hun potentieel te benutten. Daarvoor is nog genoeg werk te verrichten."
 
"Twee jaar terug woedde er een discussie, eigenlijk vooral in de media, of ICT dood is. Ik zeg: nee, nog lang niet. In de jaren zeventig dook die vraag ook al op en toen kwam er plotseling een opleving door de komst van de minicomputer." Ballmer is optimistisch; hij verwacht de komende jaren nog vele nieuwe ontwikkelingen en daardoor groei voor de ICT-industrie.
 
"Over tien jaar gebruiken we stemherkenning, natuurlijke spraak, xml webdiensten en zal bijna alle data digitaal zijn. Ik zie hier ook mensen aantekeningen maken met een analoog medium, zoals deze", zegt Ballmer terwijl hij een pen uit zijn binnenzak haalt. "Dat zal ook digitaal worden."
 
De topman erkent dat zijn bedrijf nog genoeg fouten maakt. De Bloemenveiling Aalsmeer, een door Microsoft veelgeroemde Nederlandse klant, worstelt met de beveiliging van Microsoft-databank SQL Server in combinatie met diens Sharepoint-samenwerkingsprogrammatuur.
 
Een ontwikkelaar van de Bloemenveiling vroeg Ballmer waarom de implementatie van Sharepoint vereist dat diverse SQL-beveiligingsmaatregelen, op basis van studierapporten van de Microsoft-site, weer overboord moeten. De topman antwoordde: "Voor geen enkele goede reden." Hij voegde daar aan toe dat zijn bedrijf dit heeft verknoeid en belooft een oplossing.
 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/383237). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.