Managed hosting door True

ECL Computers definitief failliet

 

Voor ICT-distributeur ECL Computers te Hoofddorp is definitief het doek gevallen.

Nadat de afgelopen twee weken diverse gesprekken hebben plaatsgevonden tussen curator mr. D. Winters en partijen voor een eventuele overname, is gebleken dat er voor ECL Computers geen toekomst is. Alle bedrijfsactiviteiten zullen derhalve per direct worden beëindigd

ECL Computers werd 10 jaar geleden opgericht als wederverkoper van computercomponenten en systemen. In korte tijd groeide ECL uit tot een groothandel die behoorde tot één der grootste distributeurs op ICT gebied met een omzet van ruim 90 miljoen euro. Drie jaar geleden betrok ECL het huidige pand aan de J.C. Beetslaan in Hoofddorp, waar zo’n 80 mensen dagelijks de distributie verzorgden van componenten naar computerwinkels in heel Nederland. Door liquiditeitsproblemen en het uitblijven van investeerders werd er door ECL de afgelopen maand tevergeefs gezocht naar mogelijkheden om de bedrijfsactiviteiten voort te zetten.

Ruim twee maanden na het overlijden van directeur en oprichter Louwrens Boomsma is het faillissement nu definitief. De laatste maanden was ECL Computers druk in gesprek was met een investeerder die een oplossing zou vormen voor de liquiditeitsproblemen die het bedrijf al langer kende. Door het overlijden van Boomsma haakte deze investeerder af en namen de problemen bij ECL verder toe. Toen afgelopen maand ook de financier zijn bevoorschotting stopte, kwam ECL in acute liquiditeitsproblemen, wat resulteerde in een faillissement.

Afgelopen weken volgden diverse gesprekken met potentiële overnamekandidaten. Echter vormden de geringe marges en de hoge investering voor een dermate hoog risico dat geen van de partijen tot een overname bereid was. Vandaag (4 oktober 2004) is dan ook gebleken dat een toekomst voor ECL Computers niet haalbaar is.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/380196). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.