Managed hosting door True

HP versterkt Europese positie met overname Synstar

 

In navolging van een cash-aanbod dat op 9 augustus j.l. is aangekondigd, heeft HP Global Investments, een volle dochteronderneming van HP, ongeveer 92,1 procent van de uitstaande aandelen van Synstar verworven. Dit maakt de overname van de Britse IT-dienstverlener Synstar door HP tot een feit.

Naar verwachting zullen de resterende aandelen van Synstar, verplicht, medio november zijn aangekocht. Onder de voorwaarden van de overname wordt het bestaande aandelenkapitaal van Synstar geschat op ongeveer $293,3 miljoen.

Synstar is een IT-dienstverlener met ongeveer 1500 klanten in heel Europa. Synstar telt ruim 2600 werknemers en heeft vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Groot-Brittannië en Ierland. Het bedrijf heeft ruim 35 jaar ervaring op het gebied van multi-vendor ondersteuning en bedrijfscontinuïteit. Met deze overname is HP beter in staat om klanten in Europa te helpen een beter rendement op hun IT-investeringen te behalen en sneller in te spelen op veranderingen.

Het dienstverleningsaanbod van Synstar zorgt onder andere voor een optimale continuïteit en beschikbaarheid van IT-oplossingen. Deze dienstverlening bestrijkt het complete scala aan IT-omgevingen, van het beheer van de gehele levenscyclus van desktopomgevingen tot het beheer van complete datacentra.

‘Synstar heeft een fantastisch track-record en past uitstekend binnen HP,’ zegt Francesco Serafini, senior vice president en general manager, Technology Solutions Group - HP EMEA. ‘Wij menen dat de toevoeging van Synstar’s diensten op het gebied van ondersteuning en continuïteit ons dienstenaanbod binnen EMEA zal versterken. Daarmee wordt ook onze concurrentiepositie in de Europese IT-servicesmarkt verder verbeterd. We zien er naar uit om verder te gaan als één onderneming.’

‘Met deze overname wordt ons plan afgerond om Synstar te transformeren tot een dienstverlener van wereldklasse,’ zegt Steve Vaughan, chief executive van Synstar. ‘Onze aandeelhouders hebben geprofiteerd van de waarde die hiermee is gecreëerd en onze medewerkers treden nu in dienst bij een belangrijke speler in de IT-markt. Daarnaast kunnen onze klanten er zeker van zijn dat ze kunnen rekenen op dezelfde kwaliteit, waarde en flexibiliteit die ze gewend zijn. Tegelijkertijd hebben zij nu toegang tot een van de grootste en meest uitgebreide IT-services organisaties ter wereld.’

Voor aandeelhouders van Synstar in de VS is het verder van belang dat HP vandaag bekend heeft gemaakt dat aan alle voorwaarden voor het aanbevolen cash-aanbod voor Synstar-aandelen volledig is voldaan, dan wel dat deze (daar waar toegestaan) zijn opgeschort, en dat het aanbod in alle aspecten als onvoorwaardelijk is verklaard. HP heeft tevens het voornemen aangekondigd om, verplicht, alle uitstaande Synstar-aandelen te verwerven van aandeelhouders die nog niet zijn ingegaan op het aanbod. Tevens zal HP de notering van Synstar aan de Official List van de UK Listing Authority ongedaan maken en ook het verhandelen van Synstar-aandelen op de London Stock Exchange beëindigen. Het aanbod blijft tot nader order open voor acceptatie.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/379417). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.