Managed hosting door True

Infotechnology kampt met geldgebrek

 

Failliet

Automatiseerder Infotechnology kampt met betalingsproblemen. Dat meldt de Landelijke Huisartsenvereniging op zijn website. De zorgsector is de belangrijkste markt waarop het Hillegomse bedrijf actief is. Bij de automatiseerder was niemand bereikbaar voor commentaar.

Infotechnology levert diensten op ict- en financieel administratief gebied aan huisartsen en andere zorgverleners, zoals GGZ's en scholen, en is gespecialiseerd in het centraal hosten van his(huisartseninformatiesysteem)-applicaties. Het bedrijf biedt bijvoorbeeld werkplek- en infrastructuurdiensten, maar levert ook via het onderdeel Youmeinfo maatwerksoftware en hosting voor zorgregistratie, declaraties en keteninformatie.


Omnihis, Mira en Microhis
De LHV meldt dat Infotechnology zijn gebruikers heeft geïnformeerd over de betalingsproblemen. De gebruikersverenigingen van informatiesystemen Omnihis, Mira en Microhis, die Infotechnology in beheer heeft voor een aantal klanten, hebben de LHV inmiddels laten weten dat de data van de betreffende huisartsenpraktijken zijn veiliggesteld.

Of een faillissement kan worden afgewend, is volgens de LHV op dit moment onduidelijk. Ook is het niet bekend of Infotechnology faillissement heeft aangevraagd. De telefoon bij het Hillegomse bedrijf wordt niet opgenomen en ook eigenaar Peter Groothuis is niet bereikbaar voor commentaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3771134). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.