Managed hosting door True

Specsavers stapt over op Google Apps

 

Een deel van de werknemers van de opticienketen Specsavers gaat Google Apps gebruiken. In Nederland gaan 'enkele honderden' personeelsleden van zowel het hoofdkantoor als van de winkels gebruik maken van Google Apps.

Wereldwijd gaat het om 2500 werknemers van de franchise-organisatie, die in totaal zo'n 16000 mensen in dienst heeft. Het personeel van het hoofdkantoor van Specsavers in Australië en Nieuw-Zeeland gaat als eerste over op Google Apps. De uitrol naar andere hoofdkantoren, laboratoria en productiefaciliteiten in Nederland, het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië zal in de eerste helft van 2011 worden afgerond.

De Britse leverancier van cloud computing Ancoris ondersteunde Specsavers bij de keuze tussen Google Apps en Microsoft Exchange en hielp het bedrijf de overstap te maken. Ancoris is een Google Enterprise Partner. 'Google Apps is eenvoudig, snel inzetbaar en stelt ons in staat eenvoudig op te schalen, zonder dat we flink moeten investeren in de aankoop van software en licenties die we wellicht niet gebruiken', zegt chief information officer John Lister van Specsavers.

Ahold en KLM
Google Nederland vierde op 16 september 2010 het binnenhalen van de eerste grote Nederlandse multinational als klant: het winkelketenconcern Ahold stapt met 55.000 medewerkers over van het IBM-product Lotus Notes op Google Apps Premier Edition voor e-mail, chat, online samenwerken en intranet. Een paar honderd applicaties die het supermarktconcern in Lotus Notes programmeerde, zullen worden omgebouwd naar Google Apps. Het gaat daarbij ondermeer om teamwebsites. Ahold is de eerste Nederlandse multinational die volledig overgaat op Google: niet met een deel van zijn personeel, maar met iedereen op het hoofdkantoor en in de buitenlandse vestigingen.

Eerder haalde Google al KLM binnen, die de Google-cloudsoftware gebruikt om contact te houden met zijn piloten en cabinepersoneel.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3758561). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Reacties

Specsavers heeft het met hun keuze voor Google Apps absoluut goed voor de bril. Welkom in de cloud,

Groeten

Lex de Grijs - Caase.com

Ik hoop dat Specsavers weet wat ze doen. Best een risico met deze producten. Ik zet mijn vraagtekens. ???

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.