Managed hosting door True

iPad drukt groei kwartaalcijfers Microsoft

 

groei cijfers vergrootglas grafiek

De verkoop van Microsoft Windows viel in het vierde kwartaal van 2010 lager uit dan analisten hadden verwacht. Dit komt vooral doordat gebruikers vaker tablets en smartphones met Android aanschaffen of een Mac kopen. Wel boekte softwaregigant Microsoft uiteindelijk meer winst. Dit kwam vooral doordat de verkopen van Microsoft Office en Kinect toenamen.

Microsoft haalde in het vierde kwartaal van 2010 een omzet van 19,85 miljard dollar. De winst was 6,63 miljard dollar. Goede zaken worden gedaan met de Microsofts games, zoals Kinect en Xbox 360. Er werd ook meer Microsoft Office verkocht, de verkoop steeg met 24 procent naar 6 miljard dollar. Maar er zijn ook zorgen, want de verkoop van het Windows-besturingsplatform viel tegen.

Apple iPad
Microsoft wist nog iets meer omzet uit Windows te halen, maar dit was slechts 3 procent in het vierde kwartaal van 2010. Het bedrijf heeft steeds meer last van Apple iPads en smartphones die Android werken. Ook voelt Microsoft steeds meer de concurrentie van de Apple Mac. Microsoft heeft nu 90 procent aandeel met Windows-platform op alle pc's in de wereld, maar de opkomst van tablets, zoals Apple iPad, wordt gevoeld.

De verkoop rond advertenties voor zoekmachine Bing nam toe met 19 procent, maar het verlies van Bing steeg met 17 procent naar 543 miljoen dollar. Bing, dat vijf jaar bestaat, heeft het al zes miljard dollar verlies geleden.

Slappe was
Microsoft heeft ook zorgen over de potentiële omzet die in de pijplijn zit. Deze daalde met 9,5 procent naar 13,4 miljard dollar. Dat is volgens sommige analisten zorgelijk. Microsoft zit overigens nog steeds goed in de slappe was. Het bedrijf heeft ruim 41,2 miljard dollar in de oorlogskas zitten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3758540). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.