Managed hosting door True

Europa start onderzoek naar Google

 

De Europese Commissie gaat onderzoeken of de internetgigant Google zijn dominante positie op de zoekmarkt heeft misbruikt, meldt Data News.

De Commissie reageert op klachten van Ciao en andere concurrerende zoekmachines. Die stellen dat hun diensten benadeeld worden in de affichering van de zoekresultaten van Google, zowel bij gratis als bij betalende zoekopdrachten.

De Commissie wil onder meer nagaan of Google de rangschikking heeft verlaagd van concurrerende diensten die specifieke content verlenen, zoals prijsvergelijkingen. De eigen zoekdiensten van het Amerikaanse bedrijf zouden daarbij bevoordeeld worden.

Bij betalende zoekresultaten wil de Commissie onderzoeken of Google de kwaliteitsscore van diensten van de concurrentie heeft verlaagd. Daarnaast wil de Commissie ook de exclusiviteitsakkoorden van publiciteitspartners nader bekijken.

De Commissie beklemtoont dat het openen van een onderzoek niet impliceert dat ze bewijzen voor de inbreuken heeft. Het betekent wel dat de zaak als prioriteit wordt behandeld. Het onderzoek zal minstens enkele maanden in beslag nemen.

Google meldt in een eerste reactie dat het bedrijf bereid is samen te werken met de Commissie. "Natuurlijk zijn we ons ervan bewust dat we steeds kunnen verbeteren", zei een zegsman.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3685209). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.