Managed hosting door True

Meer tools nodig voor virtualisatie, cloud en uc

 

Netwerken

Volgens een onderzoek van het Amerikaanse Network Instruments hebben it-afdelingen nog weinig goede tools in huis voor het beheer van nieuwe omgevingen waarbij gebruik wordt gemaakt van virtualisatie, unified communications (uc) en cloud computing. Toch omarmen de netwerkbeheerders de nieuwe technologieën, omdat deze zorgen voor meer efficiënte en kostenbesparingen.

Dit staat in het rapport ‘State of the Network Global Study'. Hiervoor werden 250 netwerkbeheerders ondervraagd over hun ervaringen met de komst van nieuwe technologieën. Volgens het onderzoek is er bij it-afdelingen meer behoefte aan nieuwe tools voor het beheer en betere prestaties van it-omgevingen. Vooral bij nieuwe projecten, zoals cloud computing, virtualisatie en unified communications. Volgens het rapport leidt implementatie van deze nieuwe technologieën tot meer aanvragen voor ‘troubleshooting' op het netwerk.

Meer dan de helft van de respondenten, 54 procent, doet aan cloud computing. Het eerste probleem dat de beheerders tegenkomen is het in de gaten houden van wat er precies in de cloud gebeurt. Meer dan de helft van de netbeheerders, 56 procent, zegt te weinig tools in huis te hebben om problemen in de cloud aan te pakken. Bijna de helft zegt wel dat de applicatiebeschikbaarheid beter is geworden. Ook de kosten van de infrastructuur zijn gedaald. De meerderheid van de netwerkbeheerders, zo'n 80 procent, is overigens een groot voorstander van de adoptie van cloud computing en virtualisatie, omdat het heel veel kosten bespaart. 33 procent heeft SaaS uitgerold, zoals SalesForce.com of Google Apps. Een kwart van de ondervraagden investeert in private clouds. 13 procent van de ondervraagden investeert in infrastructure-as-a-service (IaaS),  en gebruikt daarvoor bijvoorbeeld Amazon Elastic Compute Cloud.

Het rapport van Network Instruments meldt verder dat er een toenemende interesse is voor videoconferencing. 90 procent van de respondenten zegt binnen 24 maanden een videocommunicatieoplossing binnen het netwerk uit te rollen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3679661). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.