Managed hosting door True

Entertainment Retail Group Failliet

 

De Entertainment Retail Groep (ERG) is op 16 november failliet verklaard. Het faillissement heeft geen gevolgen voor de Videoland- en MovieMAX-winkels.

ERG, die de franchisewinkels van Movie MAX en Videoland beleverde, was de grootste leverancier van films voor de verhuurbranche. Tevens had het in Son gevestigde bedrijf een groothandel voor zelfstandige videotheken onder de naam ECB. In totaal beleverde ERG 420 winkels in België en Nederland.
Volgens de voormalige directie van ERG, Co Mast en Ruud Bakker, is het faillissement van ERG veroorzaakt door een mix van een teruglopende markt, teruglopende winstgevendheid, grote investeringen in innovatie zonder de beoogde winstgroei, een te traag verlopende reorganisatie en een tegenvallende economie. Het recente faillissement van een grote debiteur (Avalon) heeft alles nog eens versneld.

Het faillissement van ERG heeft geen gevolgen voor de Videoland- en MovieMAX-winkels. Beide ketens werden tot aan het faillissement beleverd door ERG.  De belangenvereniging van beide winkels heeft op tijd een andere leverancier gevonden, zodat de continuïteit van alle winkels is gewaarborgd.

De verhuur van films via videotheken bevindt zich al zeven jaar in een neergaande spiraal. Video on Demand en (illegaal) downloaden pikken een deel van de markt in en veranderen het distributiemodel steeds sterker. Daarmee is ook ERG aan het wankelen gebracht.

De gehele branche is verre van stabiel. Op 21 oktober ging branchegenoot Avalon (eigenaar van Music Store-keten) nog failliet. Bijna alle andere spelers in de branche zoeken naar andere productgroepen in hun winkels om de teruglopende omzetten in de entertainment producten op te vangen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3658276). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.