Managed hosting door True

Surseance voor IT Solution Partners (ITSP)

 

Ict-dienstverlener IT Solution Partners (ITSP) heeft op 15 november voorlopige surseance aangevraagd en gekregen van de rechtbank in Amsterdam. Het bedrijf, een partner van onder andere Microsoft en Oracle, verkeert al maanden in zwaar weer.

De aanvraag van voorlopig surseance staat te lezen op rechtspraak.nl (publicatiekenmerk ams.10.58.S.3300.1.10). Er staat een crediteurenvergadering op 2 februari 2011 gepland om 9.30 uur op de Parnassusweg 220 in Amsterdam. Bewindvoerder is mr. R.P.A. de Wit. De website van ITSP is wel bereikbaar, maar daar staat alleen het nieuwe adres van ITSP en de melding dat de site in onderhoud is.

Ict-dienstverlener ITSP verkeert al een aantal maanden in een moeilijke situatie. Enkele maanden nadat een aantal bv's binnen ITSP failliet werden verklaard, probeert het Amsterdamse bedrijf nog steeds het hoofd boven water te houden. De verhuizing van de Joop Geesinkweg 144-199 in Amsterdam naar de Ten Pol 4 in Oude Meer leverde volgens topman Shahrooz Safarghandi een kostenbesparing van enkele tonnen op.

Directeur Safarghandi zei tegen CRN dat zijn bedrijf meer focus nodig heeft om weer gezond verder te groeien. Er zouden besprekingen met een nieuwe investeerder lopen. ITSP moet echter nog schulden afbetalen en er lopen juridische geschillen met schuldeisers en (oud)werknemers. Dit melden diverse bronnen aan CRN.

ITSP meldde eerder dat alle onderdelen in één bv zijn ondergebracht. Dat heeft te maken met een moeilijke periode, van waaruit ITSP zich terug probeert te vechten. Van de negen bv's zijn er in het voorjaar van 2010 drie failliet verklaard. Het gaat om ITSP Development, ITSP Managed Services en ITSP Education. Oorzaak van de faillissementen is onder andere de financiële crisis. Zo werden freelancers die voor ITSP werkten pas heel laat betaald. Het bedrijf zegt inmiddels te werken aan meer stabiliteit. 'Door de crisis hadden de drie bv's achterstanden opgebouwd', aldus Safarghandi destijds. ‘We hebben daarom besloten ITSP Development, ITSP Managed Services en ITSP Education te liquideren en de zes gezonde zusterbedrijven te fuseren. Onze klanten worden nu door één organisatie bediend.'

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3658198). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Reacties

Beste Redactie,

ITSP) is nu ook werkzaam onder ITSP Nederland B.V.

Het klopt dat er grote problemen binnen de organisatie zijn. De verhuizing welke we hebben meegemaakt kwam voor het personeel onverwachts en was meer noodgedwongen in verband een (betalings)conflict met de verhuurder.

Er is ondertussen wel al een investeerder ingestapt en de naam ITSP Nederland B.V. is naast IT Solution Partners opgezet. Het is nu roeien met de riemen die we nu hebben. De pensioen premies zijn nog steeds niet betaald en het lijkt erop dat de direkteur via het klappen van de management holding schulden vrij door het leven wil gaan, waarbij het personeel, onze leveranciers en onze klanten de dupe worden.

Het is erg jammer, maar het was te verwachten.

Groet,
R.

Het is een regelrechte schande dat dit jaar gebleken is dat de pensioenpremies niet betaald bleken te zijn - zonder dat het personeel dit direct van hun werkgever te horen kreeg.

Ook al zal Shahrooz verder gaan in een nieuwe BV, zijn netwerk en de IT wereld hebben hem leren kennen en hij heeft bij de meeste partijen zijn krediet 100% verspild.

Aan alle medewerkers die nu nog in dienst zijn van ITSP Nederland / IT Solution Partners: veel succes, wijsheid en sterkte toegewenst.

Het is inderdaad niet te begrijpen dat mensen nog ook maar iets van vertrouwen heeft in ITSP, IT Solution Partners, of hoe ze dan ook weer mogen heten. Heb inderdaad ook begrepen dat er een investeerder is ingestapt. Vraag me af of die weet waar hij aan begonnen is.

Wens een ieder veel succes en wijsheid toe in deze tijd. Voor alle collega leveranciers: beter geen order dan een order waarvoor je niet betaald wordt.

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.