Managed hosting door True

OM kiest vijf kandidaten voor beheertender

 

rechtspraak

Het Openbaar Ministerie heeft Atos Origin, Capgemini, Fujitsi, Getronics en Logica geselecteerd voor de eindronde van het uitbestedingstraject voor het technisch beheer. Siemens IT Solutions & Services is afgevallen. Dat melden bronnen rond het Ict-bedrijf van de Rechterlijke Organisatie (Ictro). Het OM wil de namen niet bevestigen.

Ictro beheert, onderhoudt en ondersteunt met zo'n 350 man de applicaties en de netwerken van de Rechtspraak en het OM, die samen samen de rechterlijke organisatie vormen. Het OM trekt zich echter als eigenaar terug uit Ictro, bouwt de eigen it-afdeling uit en besteedt het technisch beheer uit.

In eerste instantie was het de bedoeling dat een deel van de ict-beheerders van Ictro mee moesten naar de nog te selecteren marktpartij. Volgens de vakbonden was het niet mogelijk ambtenaren te dwingen naar de markt over te stappen. Vorige week werd bekend dat de directie van Ictro in nauw overleg met het OM en de Rechtspraak besloten heeft dat de medewerkers bij het Ictro mogen blijven.


Vrijwillige overstap
Er wordt de komende jaren genoeg werk verwacht om hen een baan aan te kunnen blijven bieden. Wel mogen medewerkers straks vrijwillig overstappen naar de outsourcingspartner. Afspraken hierover legt het OM vast in het nog op te stellen contract met de te selecteren marktpartij. De aanbesteding voor de uitbesteding loopt nog, waardoor het OM nog geen verdere uitspraken kan doen over deze afspraken en de geselecteerde partijen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3594768). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij Ministerie van Justitie en Veiligheid

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.