Managed hosting door True

Atos Benelux slinkt met 520 man sinds januari

 

Sinds het begin van 2010 is het personeelsbestand van dienstverlener Atos Origin in de Benelux met 520 mensen geslonken. Dat komt overeen met 6,7 procent van het personeel dat het bedrijf in deze regio heeft. Bovendien vormen deze 520 opgestapte medewerkers ruim 60 procent van alle mensen die bij de Atos Origin-groep hun baan verloren. Dat blijkt uit de halfjaarcijfers die het bedrijf op 28 juli 2010 presenteerde.

Bij Atos Origin Benelux, waarvan Nederland het grootste deel uitmaakt, werkten eind juni 2010 nog 7230 mensen.

Net als veel van zijn branchegenoten kiest Atos Origin er in de Benelux bewust voor om zijn personeelsbestand te laten slinken. De regio is relatief zwaar getroffen door de slechte economische situatie. Meer dan in andere landen, zijn de dienstverleners hier afhankelijk van de financiële sector en van kortlopende consultancydiensten. In Nederland slinkt het personeelsbestand dan ook relatief harder dan in andere regiovestigingen van de dienstverleners.

In totaal kromp het personeelsbestand bij de Atos Origin-groep het afgelopen halfjaar met 848 mensen. 61 procent daarvan gebeurde dus in de Benelux. In Frankrijk staan 371 medewerkers minder op de loonlijst, in Spanje 141 en in Duitsland 118. In het Verenigd Koninkrijk groeide het aantal personeelsleden met 130 en in overige landen met 161.

Vanaf 2009
De uittocht van personeel bij Atos Origin Benelux werd al in 2009 in gang gezet. In deze regio verloren dat jaar per saldo 1288 mensen hun baan, 14,3 procent van het personeelsbestand. Het bedrijf kondigde echter geen grote ontslagrondes aan. Een woordvoerder vertelde destijds aan Computable dat het bedrijf wel afscheid nam van individuele medewerkers waarvoor het bedrijf ‘op redelijke termijn echt geen mogelijkheden ziet of verwacht om hen in te zetten.'

Bij branchegenoot Getronics slonk het personeelsbestand in de eerste helft van 2010 met 739 mensen ofwel 6 procent. Eind juni telde het ict-dienstenbedrijf nog 12.221 medewerkers.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3448969). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.