Managed hosting door True

Centric-tak Oranjewoud neemt Strukton over

 

Centric-onderdeel Oranjewoud heeft met NS overeenstemming bereikt over de overname van Strukton Groep. Dit spoorinfrastructuur- en bouwbedrijf wordt voor 168,1 miljoen euro aangekocht. De huidige werkmaatschappijen van Strukton en Oranjewoud blijven apart functioneren en worden niet geïntegreerd.

Oranjewoud financiert de overname uit eigen middelen, door geld te lenen en een aandelenuitgifte ter waarde van euro 80 miljoen euro.

Het Centric-onderdeel zegt toe dat de overname niet leidt tot een daling van de werkgelegenheid van Strukton. ‘De medewerkers van Strukton kenmerken zich door een hoog kennisniveau', zegt ceo Gerard Sanderink van Centric. ‘Wij kijken ernaar uit om vanuit de gecombineerde marktpositie in de infstructuurwaardeketen zowel Strukton als de infrastructuuractiviteiten van Oranjewoud te versterken.' Strukton is op de ict-markt actief als datacentrabouwer en -beheerder.

Zesde aannemer
Strukton is met een omzet van 1,4 miljard euro de zesde aannemer van Nederland. Er werken ruim zesduizend mensen. Het bedrijf is daarmee stukken groter dan Oranjewoud (3200 medewerkers, omzet 401 miljoen euro) en in omzet groter dan het Centric-concern (omzet: 953,6 miljoen euro; 9300 medewerkers).

Strukton is overigens klant van Centric. De automatiseringstak verzorgt de eerstelijns-ondersteuning voor de it-gebruikers. In de ict-wereld staat Strukton bekend als bouwer, inrichter en technisch beheerder van datacentra.

Centric maakte recent de jaarcijfers over 2009 bekend. Daaruit blijkt dat Oranjewoud vorig jaar een stabiele factor vormde, in tegenstelling tot de ict-tak en vooral de financiële dienstverlening (Finace, waarin ook de business process outsouringsdiensten zijn opgenomen).

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3444374). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij NS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.