Managed hosting door True

Overheid toetst netwerkdekking voor OT2010

 

Openbaar vervoer

Het programmateam van OT2010, het gezamenlijke aanbestedingsproject voor telecomdiensten bij de (semi-)overheid, controleert de komende dagen de mobiele dekking van telefoonaanbieders. Daarmee wil de organisatie achterhalen of zij juiste dekkingsgegevens hebben aangeleverd.

Vijf teams toetsen tot begin augustus de dekking op meer dan honderd locaties door het land. De locaties vormen volgens het programmabureau een representatieve steekproef van stedelijk, landelijk en natuurgebied. Ook de dekking op snelwegen, spoorlijnen en vaarroutes wordt gecontroleerd. De ambtenaren testen of via het netwerk van de aanbieder kan worden gebeld en hoe snel de dataverbinding is.

Instanties
Meer dan tweehonderd instanties doen mee aan OT2010, waaronder opvallend veel decentrale overheden. Op de lijst met deelnemers staat bijna de helft van de Nederlandse gemeenten met meer dan honderdduizend inwoners. Ook nemen twaalf ministeries, provincies, diverse gemeenten, waterschappen, publieke omroepen, zelfstandige bestuursorganen, zorg- en onderwijsinstellingen deel.

Het aanbestedingsproject kent vier deelgebieden: vaste telefonie, mobiele telefonie, mobiele apparaten en inbound-diensten (klantcontactcentra). Marktpartijen kunnen tot 30 juli 2010 offreren. De details van de vier aanbestedingengebieden zijn gepubliceerd op de Aanbestedingskalender van de overheid. De projecten hebben elk een initiële looptijd van 3,5 jaar en een mogelijke verlenging van maximaal drie jaar.

OT2010 is door Computable genomineerd voor de award ICT Project van het Jaar bij de Overheid 2010. Het programmateam is onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3444331). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.