Managed hosting door True

VEB schikt KPNQwest-zaak

 

De VEB heeft een schikking bereikt voor zijn bij KPNQwest aangesloten aandeelhouders. Op grond van een overeenkomst met de voormalige bestuurder, commissarissen en grootaandeelhouders (KPN en Qwest) van het failliete telecombedrijf zullen ongeveer 3500 bij de VEB aangesloten beleggers een bedrag van veertien miljoen euro kunnen verdelen.

Op zijn website meldt de Vereniging Effectenbezitters: 'Dit betekent dat een aanzienlijk deel wordt vergoed van het verlies dat deze groep heeft geleden vanaf de beursintroductie van KPNQwest op 9 november 1999 tot en met 23 mei 2002, de datum van surseance van betaling.'

Het precieze bedrag dat aangeslotenen ontvangen is afhankelijk van ieders situatie. Daarover krijgt iedereen nog individueel bericht. In elk geval wordt minimaal de betaalde VEB-contributie vanaf het begin van de actie in 2005 vergoed.

"De VEB is buitengewoon verheugd over dit resultaat", aldus VEB-directeur Jan Maarten Slagter: "Het betekent dat dit langlopende dossier eindelijk kan worden afgesloten, met een zeer substantiële compensatie voor onze leden als resultaat. Hier hebben we jarenlang keihard voor gewerkt."

Als onderdeel van de schikking worden alle verdere procedures gestaakt en hebben VEB en de overige bij de overeenkomst betrokken partijen de Ondernemingskamer van het Gerechtshof te Amsterdam verzocht de lopende enquêteprocedure naar de deconfiture te beëindigen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3396335). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.