Managed hosting door True

PC-Ware lijdt fors verlies door reorganisatie

 

De Duitse ict-dienstverlener PC-Ware boekt in de eerste helft van het boekjaar 2009-2010 een verlies van 15,3 miljoen euro. De dienstverlener schrijft tien miljoen euro af voor een ontslagronde en reorganisatie van de bedrijfsstructuur. Het bedrijf stopte met de handel in hardware en verdeelde de organisatie in een tak voor software en gerelateerde dienstverlening en een divisie voor datacenterdienstverlening. In Nederland is de dienstverlener vooral actief als beheerder van softwarelicenties bij grote bedrijven.

Over het eerste halfjaar werd een omzet geboekt van 368,4 miljoen euro. Dat is zeven procent lager dan de omzet over dezelfde periode een jaar eerder. Volgens de redactie van de Duitse CRN verdwenen in Duitsland 170 banen bij de dienstverlener. Wat de gevolgen zijn van de slechte cijfers voor de Nederlandse vestiging in Amsterdam is op dit moment nog niet bekend. Bij dat kantoor werken enkele tientallen mensen.

Eind 2008 verwierf de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Raiffeisen Infomatik een meerderheidsaandeel van 73,6 procent in PC-Ware. In juli 2009 werd de directie van de dienstverlener, waaronder de oprichter van het bedrijf, vervangen. Er zijn ook plannen om de notering aan de beurs van Frankfurt van het bedrijf te schrappen en de aandelen van beleggers terug te kopen.


Meer omzet tijdens recessie

In 2008 boekte de PC-Ware Groep goede cijfers. Tijdens de recessie groeide de jaaromzet met bijna 15 procent tot ruim 890 miljoen euro. Volgens de bedrijfswebsite heeft de dienstverlener 1700 medewerkers. PC-Ware heeft vestigingen in 26 landen en werkt samen met verschillende partners.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3172033). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.