Managed hosting door True

'Curator moet failliete Update Computers sluiten'

 

De brancheorganisatie voor computerwinkels NLCW meldt dat het verontwaardigd is over het feit dat een curator de website van het failliete webwinkel Update Computers in de lucht houdt 'alsof de winkel nog bestaat'. Inmiddels is de site van

De brancheorganisatie voor computerwinkels NLCW is verontwaardigd over het feit dat een curator de website van een failliete winkel in de lucht houdt alsof de winkel nog bestaat. Dit gebeurt nu met de website van Update Computers uit Drachten. De rechtbank heeft de winkel op 20 oktober failliet verklaard en Dorhout Advocaten als curator aangesteld, maar nog steeds kunnen er via de website bestellingen worden geplaatst en afgerekend.

"Een belachelijke zaak", vindt Sander Vale, voorzitter van de NLCW. "Op die manier worden consumenten volkomen op het verkeerde been gezet. De website (www.update.nl) had gewoon non-actief moeten worden, maar dat is niet gebeurd. Er staat zelfs geen enkele mededeling op dat het bedrijf failliet is. Mensen die zich nu door een mooie aanbieding laten verleiden, doen een bestelling en betalen online. Dat geld valt in de failliete boedel en zijn ze dus kwijt. Zulke klanten voelen zich opgelicht en dat kan ik me voorstellen. Ik vind het zeer laakbaar dat een curator, onder wiens verantwoordelijkheid het bedrijf valt, dit toelaat."

Door de handelwijze van de curator wordt het imago van webwinkels volgens de NLCW buiten hun schuld beschadigd. De brancheorganisatie buigt zich over de vraag wat hiertegen is te doen.

Update

Inmiddels is de website aangepast, op de site staat staan de gegevens van de curator A. Wiersma van Dorhout Advocaten uit Groningen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3141755). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.