Managed hosting door True

ICT zal schade op fraudeur verhalen

 

Ict-dienstverlener ICT Automatisering uit Barendrecht trekt zich terug uit de strafzaak tegen zijn voormalige administrateur Rob Z., die ervan wordt verwacht 2,3 miljoen euro naar zijn eigen rekening te hebben gesluisd. Het bedrijf wil na een eventuele veroordeling in een civiele rechtszaak van de man schadevergoeding eisen. Het gaat daarbij om het volledige bedrag van de geleden schade. Dit bleek tijdens de behandeling van de strafzaak op 14 oktober bij de rechtbank in Rotterdam.

Als gedupeerde koos ICT Automatisering aanvankelijk zich in de strafzaak tegen de ex-medewerker te voegen. Dit betekent dat de strafrechter direct een uitspraak doet over de schadevergoeding die de verdachte bij zijn veroordeling moet betalen. Tijdens de zitting bleek dat het bedrijf van gedachten is veranderd. Het bedrijf wil nu in een aparte rechtszaak voor de civiele rechter een schadevergoeding van Rob Z. eisen. Eerder verklaarde directeur Bram Schot van ICT Automatisering niet te verwachten nog iets van het geld terug te zien.

De officier van justitie eiste tijdens de zitting een gevangenisstraf van vier jaar voor het wegsluizen van het geld. Daarover doet de rechtbank eind oktober uitspraak. Direct na de eventuele veroordeling wil ICT Automatisering de civiele procedure tegen Rob Z. starten.

Dertig betalingen

De voormalige administrateur verklaarde dat van de 2,3 miljoen euro, die hij in dertig afzonderlijke betalingen van zijn werkgever op zijn rekening kreeg bijgeschreven, niets meer over is. Hij gebruikte het geld voor het kopen van grote hoeveelheden sterke drank, die hij onder de kostprijs doorverkocht. Ook kocht hij een aantal dure auto's, elektronica, horloges en parfum en boekte vakanties in exclusieve oorden in Frankrijk en Italië voor een grote vriendengroep.

De verliesgevende handel in sterke drank zette hij op om het geld op zijn rekening om te zetten in cash. 'Bij zo'n groot bedrag zet pinnen bij een geldautomaat weinig zoden aan de dijk', betoogde de officier van justitie. De drank werd vooral afgenomen door klanten uit de Hindoestaanse gemeenschap in Rotterdam. Een deel van de opbrengst gebruikte Rob Z. om opnieuw drank te kopen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3110480). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.