Managed hosting door True

ASP Forum wijzigt naam in SaaS~Cloud Netwerk

 

De vereniging ASP Forum Nederland verandert zijn naam in SaaS~Cloud Netwerk. De nieuwe benaming van de negenjarige vereniging zou beter aansluiten bij de huidige ontwikkeling van softwaredistributie, dataopslag en netwerkdienstverlening via internet. ASP Forum is sinds 1 september 2009 ondergebracht bij branchevereniging ICT~Office en wijzigt nu zijn naam.

ASP staat voor Application Service Providing. Dat is de mogelijkheid om via internet  bedrijfssoftware te gebruiken. In de afgelopen jaren ontwikkelden producten in deze markt zich tot software die als een webdienst wordt aangeboden. De software wordt dan op basis van een abonnementsstructuur geleverd, waarbij per gebruiker wordt betaald. Dat wordt SaaS (software as a Service) genoemd. In het verlengde van die ontwikkeling is ook het zogenoemde Cloud-computing sterk in opkomst. Die term wordt gebruikt voor het plaatsen van software en data op meerdere servers op verschillende locaties. Zo moet de beschikbaarheid en stabiliteit vergroot worden.

Het bedrijvennetwerk heeft als doel om de marktpositie van Nederland op het gebied van SaaS en Cloud-computing te vergroten. De komende jaren zal op kennisbijeenkomsten aandacht worden besteedt aan de ontwikkelingen van SaaS en PaaS (platform as a service) en Cloud-computing. Daarbij wordt ingegaan op de gevolgen van die ontwikkelingen voor internetdienstverleners en hun klanten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3078727). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.