Managed hosting door True

ICT-leverancier Nedfield is failliet verklaard

 

Failliet

Ict-leverancier Nedfield, het voormalige Tulip Computers, is failliet verklaard. Het Doornse bedrijf verkeerde sinds juni 2009 in surseance van betaling. Het bedrijf wijzigde in 2008 de naam en bedrijfsstrategie en hoopte extra inkomsten te behalen aan de verkoop van de oude merknaam Tulip. Na faillissementen van dochterondernemingen valt nu het ook het doek voor het beursgenoteerde moederbedrijf.

Nedfield vroeg in juni 2009 uitstel van betaling aan omdat het niet meer aan de financiële verplichtingen kon voldoen. Dezelfde maand ging Nedfields dochteronderneming 2L International al failliet. Die leverancier van pc-randapparatuur maakte een doorstart. In februari 2009 ging de Duitse dochteronderneming Tulip Beteiligungs bankroet.

Nedfield, voorheen Tulip Computers, wijzigde in 2008 zijn bedrijfsnaam en de strategie. Het bedrijf wilde zich de komende jaren vooral richten op ict-producten voor ‘lifestyle', logistiek en elektronische inkoop van producten (procurement). Het bedrijf uit Doorn wilde de merknaam Tulip verkopen, omdat het de lading van de bedrijfsactiviteiten niet meer zou dekken. De verkoop van de merknaam moest leiden tot extra financiële ondersteuning van het nieuwe Nedfield. Er heeft zich tot nu toe echter geen koper gemeld.

Curator
Nedfield heeft tien vestigingen verspreid over Nederland, Duitsland, Spanje, Italië en Taiwan. Volgens de website werken er 330 mensen. De Utrechtse rechtbank heeft Marcel Groenewegen benoemd tot curator.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3049172). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.