Managed hosting door True

ICT-fout kost netwerkbedrijf Liander 2,8 miljoen

 

Energienetbeheerder Liander moet zijn klanten 2,8 miljoen euro terugbetalen door een conversiefout bij de overgang naar een ander ict-systeem. Zeven jaar geleden werd de software van het Gemeentelijk Energiebedrijf Amsterdam gemigreerd naar het ict-systeem van energieleverancier Nuon. Een programmeur gebruikte een verkeerd model bij de conversie. Daardoor betaalden Amsterdamse huishoudens voor een verkeerde en duurdere meter.

De huishoudens betaalden voor een G6-meter, terwijl ze een G4-meter in de meterkast hebben hangen. Volgens een woordvoerder van de netbeheerder viel de fout het bedrijf ineens op. Hij verwacht dat er geen andere conversiefouten meer aan het licht komen. Het merendeel van de systemen is lange tijd geleden al gemigreerd naar een centraal systeem.

De huur van een G6-meter is ongeveer twintig cent per maand duurder dan wat een huishouden voor een G4-meter betaalt. De huishoudens krijgen het te veel betaalde geld over de afgelopen vijf jaar terug tot een maximum van 11,45 euro, schrijft de Amsterdamse krant Het Parool.

Splitsing
Alliander, het moederbedrijf van Liander, ontstond vorig jaar toen energieleverancier Nuon splitste in een energienetwerkbedrijf en een een productie- en een leveringsbedrijf. De Wet onafhankelijk netbeheer (WON) schrijft voor dat energiebedrijven voor januari 2011 het beheer van het transportnetwerk voor elektriciteit (Alliander) en de commerciële handels- en productiebedrijven (Nuon) niet meer onder mogen brengen in één bedrijf.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3028496). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.