Managed hosting door True

EMC regelt gegevensopslag voor Vodafone

 

Negen Europese dochterondernemingen van telecomconcern Vodafone laten hun gegevensopslag de komende drie jaar regelen door storageleverancier EMC. Behalve het leveren van hardware wordt EMC verantwoordelijk voor onderhoud en ondersteuning, vertelt woordvoerder Mark Street van de Vodafone Group.

De twee bedrijven werken al langere tijd samen op het gebied van opslag en breiden dit nu uit voor een periode van drie jaar. In die periode is EMC preferred partner van Vodafone. Dat betekent onder meer dat zijn storageproducten zullen worden ingezet bij uitbreiding en vernieuwing van de belangrijkste datacenters die de negen vestigingen van het telecombedrijf bedienen.

In de datacenters worden voornamelijk de verbruiks- en productgegevens van klanten opgeslagen, licht Street toe. Ook gebruikt Vodafone de datacenters voor zijn systeem voor enterprise resource planning (erp). Voor de dagelijkse bedrijfsvoering is continue beschikbaarheid van de data  dan ook essentieel, melden de partners. De locaties zijn in beheer van Vodafone en maken deel uit van de divisie Information Systems.

Onderhoud en ondersteuning
Naast het preferred partnerschap zijn de afspraken over onderhoud en ondersteuning een uitbreiding van de eerdere samenwerking, licht Street toe. Met de nieuwe samenwerking helpt ECM Vodafone bij het verminderen van de total cost of ownership en het verhogen van de efficiëntie, zegt hij. De telecomreus gebruikt al langere tijd systemen van EMC, zoals die voor storage area networks (SAN) en network-attached storage (NAS) in zijn wereldwijde datacenters.

Vodafone heeft behalve in Nederland in veertien andere landen in Europa een dochteronderneming. Het is onbekend welk bedrag met het contract is gemoeid.

EMC is een leverancier van opslag- en informatiebeheerproducten. Het Amerikaanse bedrijf heeft een vestiging in Nieuwegein. In juli 2009 nam het bedrijf een meerderheidsbelang in Data Domain, dat disk- en netwerkgebaseerde gegevensbeveiliging levert.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3026788). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.