Managed hosting door True

Copaco Nederland breidt mobility portfolio uit

 

Copaco Nederland heeft een exclusieve distributieovereenkomst afgesloten met Klomptek voor de distributie van Remote Call Manager (RCM). RCM biedt een unieke combinatie van Telecom Expense Management (TEM) en Mobile Device Management (MDM).

Het is een hosted oplossing waarmee bedrijven inzicht krijgen in het gebruik van mobiele telefoons en waarmee ze de totale controle krijgen over kosten van mobiel spraak-, SMS- en dataverbruik in zowel binnen- als buitenland. Met RCM kunnen bedrijven tot wel 60% besparen op de kosten voor mobiele communicatie.

RCM registreert alle inkomende en uitgaande gesprekken in binnen- en buitenland en classificeert deze informatie direct als zakelijk of privégesprek. Deze gegevens kunnen op eenvoudige wijze worden geanalyseerd, zodat men inzicht krijgt in het gebruik. Per afdeling, functie of medewerker kunnen binnenlandse en buitenlandse bel-, SMS- of datalimieten worden ingesteld. Gebruik in het buitenland kan zelfs volledig worden uitgeschakeld.
Verder is het mogelijk om voorkeursnetwerken te pushen of selectief applicaties op het toestel te blokkeren, zoals twitter, internetradio of de camera. Tot slot biedt RCM beveiligingsmogelijkheden zoals device-lock en data-wipe.

RCM bestaat uit een centraal gehoste server en een softwarecliënt die op de mobiele telefoon (op afstand) kan worden geïnstalleerd. Alle informatie op het toestel wordt in een zelf te bepalen frequentie opgehaald en centraal op de server opgeslagen. Omdat het een hosted oplossing is, zijn de investeringskosten voor bedrijven minimaal.

"Kostenbesparing tot 60% mogelijk"
"Uit de ervaringen van de eerste gebruikers van RCM is gebleken dat een kostenreductie tot 60% realiseerbaar is. Voor bedrijven betekent dit uiteraard een enorme kostenbesparing. Echter ook voor de gebruiker van de zakelijke mobiele devices blijkt het gebruik van de tool een eye opener", aldus Robert Harmsen, CEO van Klomptek.
"Copaco Nederland heeft ons al in een zeer vroeg stadium geholpen bij het finetunen van RCM. Dat, in combinatie met hun jarenlange ervaring op het gebied van mobility en hun uitgebreide netwerk, maakt Copaco Nederland de enige logische keuze als distributeur", aldus Harmsen.

"RCM maakt privégebruik zakelijke mobiel inzichtelijk"
"Het privégebruik van de zakelijk mobiele telefoon kost het bedrijfsleven zo'n € 400 miljoen per jaar. Het beheren en beheersen van deze kosten is, zeker gezien de huidige financiële situatie, een hot item. Met RCM wordt het mogelijk om de kosten van dit privégebruik fors naar beneden te brengen", aldus Harold Bax, Business Manager bij Copaco Nederland. "Enkele grote IT en telecom resellers hebben RCM inmiddels uitvoerig getest. Zonder uitzondering wordt RCM bestempeld als de missing link in Mobile Device Management. Wij zien dan ook een veelbelovende toekomst voor RCM", aldus Bax.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/3003044). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.