Managed hosting door True

Noord-Holland klaagt SAP en Ctac niet aan

 

De provincie Noord-Holland neemt geen juridische stappen tegen softwareleverancier SAP en ict-dienstverlener Ctac. De twee partijen waren betrokken bij de implementatie van het subsidiemodule SAP Grantor Management. De implementatie werd stopgezet, nadat bleek dat het werkend krijgen van de module te duur zou worden. De provincie gaf 500.000 euro uit aan de implementatie van de module.

De juridische afdeling van de Provincie Noord-Holland denkt dat 'het zeer moeilijk is' om de softwareleverancier en de dienstverlener aansprakelijk te stellen. Die conclusie trekt de afdeling nadat het de contracten met de partijen heeft bekeken. Het blijkt vooral lastig de concrete afspraken met Ctac en eisen helder te krijgen.

De afdeling vindt wel dat SAP kan worden verweten dat hij de provincie niet vertelde over een nieuwere module die wel aan de wensen van de provincie voldoet. 'Ik zie daarin overigens geen aanleiding voor schadevergoeding', schrijft de juridische afdeling in een toelichting aan de Rekencommissie.

Ontvlechten
Daarnaast heeft de provincie nog andere overeenkomsten lopen met de twee partijen. Dit is ook een reden om geen juridische stappen te nemen. 'De samenwerking voor wat betreft het beheer van SAP-systemen moet worden voortgezet', aldus de afdeling in de toelichting. De provincie wil de Grantor Management-elementen ontvlechten uit het totale SAP-systeem van de provincie.

Vorig jaar maakte de provincie Noord-Holland bekend dat hij 500.000 euro had uitgegeven aan een SAP-module Grantor Management. De implementatie van deze nieuwe subsidiemodule mislukte. Er zou nog 500.000 euro nodig zijn om het systeem te laten werken. Het project werd stopgezet.

De provincie werkt nu nog met het oude systeem SuSy, een Microsoft Access-toepassing. Dit systeem werd op een aantal punten aangepast.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2951927). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.