Managed hosting door True

Soltech samen eigenaar failliet

 

Failliet

De Soltech-groep, bestaande uit de it-bedrijven Guide Automatisering, Digihuis, DigiXS en IT Powerhouse, is bankroet verklaard. Grootaandeelhouder Demothenens Sjoerd Deetman is bovendien persoonlijk failliet. Daardoor zijn ook zijn vier T for Telecom-franchisewinkels gesloten. Zeker vijftig man staan in totaal op straat.

Automatiseringsgroep Soltech is failliet. Daaronder vallen de it-bedrijven Guide Automatisering, Digihuis, DigiXS en IT Powerhouse. Soltech viel weer onder D.S. Deetman Beheer van grootaandeelhouder Demothenens Sjoerd Deetman. Niet alleen deze holdingmaatschappij is bankroet gegaan, ook is Deetman persoonlijk failliet verklaard, vertelt curator Jan van der Molen van advocatenkantoor BoutOveres. Daardoor hebben ook vier T for Telecom-belwinkels hun deuren moeten sluiten (twee in het noorden en twee in het midden/zuiden van het land). Deetman was hiervan franchisenemer.

Door het faillissement heeft Van der Molen voor een vijftigtal werknemers ontslag moeten aanvragen. De meeste werknemers zaten bij Digihuis en Guide. De curator heeft nog geen duidelijk zicht op wat er mis is gegaan, al stelt hij wel dat er een solvabiliteitsprobleem bestond. "Kort gezegd: er ging meer geld uit dan in."

Overname mislukt
Opmerkelijk is dat de Groningse hardwareleverancier Bossers & Cnossen begin dit jaar aankondigde de Soltech-groep te willen overnemen. Deze overname is uiteindelijk niet doorgegaan, vertelt directeur Lammert Brouwer. "Wij waren vooral geïnteresseerd in Digihuis omdat deze netwerkspecialist nauw samenwerkt met KPN en Cisco. Ook Guide Automatisering is als automatiseerder voor het midden- en kleinbedrijf een interessante aanvulling. Alleen bleken de financiën van de andere vennootschappen er in tweede instantie tijdens het boekenonderzoek veel slechter voor te staan. Vooral de investeringen in DigiXS, een smartpen-leverancier, betaalden zich niet uit en vormden de grootste boosdoener."

Volgens Brouwer was de onderlinge verwevenheid tussen de vennootschappen te dicht. Er liepen allerlei rekening courant-verbindingen tussen de bedrijven, zelfs met de T for Telecom-winkels, licht de directeur van Bossers & Cnossen toe. 'Als zo'n bedrijvengroep dan in de financiële problemen blijkt te zitten, is het lastig de gezonde onderdelen er uit te trekken. Een bankroet was onafwendbaar." Brouwer heeft echter goede hoop dat hij Digihuis en wellicht ook Guide heelhuids uit de boedel kan trekken en beide bedrijven kan doorstarten. Bij beide Soltech-onderdelen werken in totaal circa 30 man. "Eind deze week of begin volgende week hoop ik iets positiefs te kunnen melden."

Kantoren
De Soltech Groep was in Leusden gehuisvest. Daar zaten detacheerder IT Powerhouse, Guide Automatisering (gespecialiseerd in Apple OSX, Microsoft en Novell) en voor een deel Digihuis en DigiXS. Deze twee laatste bedrijven opereerden ook vanuit Groningen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2915155). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.