Managed hosting door True

LinkedIn-baas' antwoord op crisis: 'Ga ondernemen!'

 

Reid Hoffman

Reid Hoffman, de oprichter van profielensite LinkedIn, heeft volgens hem de oplossing voor de financiële malaise. "Ga ondernemen, begin een bedrijf", luidt zijn advies simpel.

In een ingezonden stuk op weblog Techcrunch.com en in de Washington Post geeft Hoffman drie tips aan particulieren en de overheid om economieën weer op gang te helpen.

Centraal in zijn betoog staat de stelling dat ondernemersgeest het tij kan keren. “Microsoft, MTV, CNN, FedEx, Intel, HP en Burger King zijn ieder van start gegaan tijdens een economische periode van teruggang. Niet ieder koffiehuisje hoeft uit te groeien tot Starbucks, maar het zijn wel lokale ondernemingen die lokale economieën drijven.

Het MKB is verantwoordelijk voor 45 procent van de salarissen in de private sector en zorgde voor 60 tot 80 procent van de nieuwe banen afgelopen tien jaar”.

De ondernemer, die particulier in 60 startende bedrijven investeerde, stelt voor dat het systeem van microkredieten ook in de westere samenleving worden geïntroduceerd. Kleine kredieten, van enkele tienduizenden euro’s, kunnen beginners al op gang helpen. Hoffman is mede-eigenaar van microkredietverstrekker Kiva, een bedrijf wiens nieuwe API’s op dit moment overigens tot de populairste behoren.

“Door particulieren en kleine bedrijven op gang te helpen, kan een innovatiegolf voor de langere termijn op gang worden geholpen”.

Daarnaast stelt hij dat de overheid tot op zekere hoogte met investeringsbedrijven moet investeren. Voor iedere dollar van een investeerder zou de overheid een dollar bij moeten passen. “Investeerders houden nu de hand op de knip. Niet door gebrek aan goede ideeën, maar ze wachten tot ze de meeste waarde voor hun geld krijgen. Ook zij, echter, wachten tot het moment dat de economie weer aantrekt”.

Foto: Joi (cc)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2889258). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.