Managed hosting door True

Nokia wil laptops maken

 

Nokia overweegt serieus om zijn productlijn te verbreden met mini-laptops. Dat zou een uitbreiding zijn op zijn smartphones en leiden tot verdere versmelting van de telefoon- en pc-markt.

Dat zei de baas van de Finse telecomfabrikant gisteren op de Finse televisie. Olli-Pekka Kallasvuo ‘onderzoekt de marktkansen zeer actief’. Een definitieve beslissing is nog niet genomen.

Het bedrijf is een goede positie om zijn productlijn uit te breiden. Het kan de productie aan, heeft met Symbian en Maemo twee open source besturingssystemen in huis en heeft de distributiecapaciteiten via operators en retailers.

Afgelopen weken maakten computermakers Lenovo, Dell en HP bekend dat ze smartphones gaan maken. Dat zijn producten met relatief hoge winstmarges. Mini-laptops echter zijn kleine, goedkope pc’s met lage winstmarges.

Computermaker Asus onderzoekt hoe het Googles mobiele besturingssysteem Android in mini-laptops kan verwerken.

Volgens Unwired View zou het apparaat op zijn vroegst in 2011 op de markt komen. De laptops zijn mogelijk gebaseerd op ARM’s Sparrow-chip.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2881324). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.