Managed hosting door True

Nederlanders fervente online shoppers

 

E-commerce

Het aantal Nederlanders dat wel eens het online winkelwagentje heeft aangestuurd steeg de afgelopen 5 jaar van 36 naar 56 procent. Samen met het verenigd Koninkrijk en Denemarken staat ons land daarmee in de top 3 van online shoppers van de EU.

Het afgelopen haar kochten 7,5 miljoen Nederlanders wel eens iets via internet, overwegend vakanties en boeken.

Dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Online winkelen in de EU 2008

De sterke groei in Nederland en het verenigd Koninkrijk is opmerkelijk, gezien de geringe groei in de overige landen. Tussen 2004 en 2006 was er nog een sterke opkomst van online shopping te zien, in de daaropvolgende jaren was in de EU slecht nog sprake van een geringe groei.

In Roemenië en Bulgarije blijft de online kooplust achter. In deze twee landen is de groei op dit gebied het laagst in vergelijking met andere EU-lidstaten.

Reizen, vakanties, literatuur, kleding en kaartjes voor evenementen worden het meest online gekocht. Vrouwen kopen online meer kleding en sportartikelen dan mannen. Die laatste groep heeft een voorkeur voor elektronica en software.

Meer dan 93 procent van de e-shoppers doet zijn aankopen bij personen of bedrijven binnen Nederland. Ongeveer 17 procent koopt online ook over de grens in andere Europese landen en bijna 10 procent bestelt ook buiten Europa goederen of diensten.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2850198). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.