Managed hosting door True

Navigatieproducent TomTom krimpt in

 

TomTom stuurt zeven procent van het personeelsbestand naar huis. De economische omstandigheden en tegenvallende verkoopcijfers zijn de oorzaak dat 115 mensen op straat komen te staan.

Dat maakt TomTom bekend. De achterblijvende vraag naar navigatie-apparatuur in het Westen noopte dinsdag al tot een omzet- en winst waarschuwing.

Het bedrijf wil op het juiste moment bezuinigen op het personeel. De ontslagen zijn in het kader van een bezuinigingsprogramma. De kosten moeten omlaag nu de verkoopcijfers teruglopen. Cijfers die de fabrikant van navigatieapparatuur bestempelt als een ‘uitdaging'.

Waar de ontslagen zullen vallen, wordt nog niet bekend gemaakt. Verdere details worden bekend gemaakt tijdens de presentatie van de resultaten over het vierde kwartaal op 24 februari.

Tele Atlas blijft buiten schot bij deze ontslagronde. Bij de kaartenmaker, overgenomen door TomTom voor 2,9 miljard euro, zijn al maatregelen genomen om te besparen op de kosten. Hiermee hoopt het bedrijf 35 miljoen euro te besparen. Eerder kondigde TomTom aan de boekwaarde van het overgenomen kaartenbedrijf Tele Atlas te verlagen: wederom vanwege de tegenvallende verkoopcijfers.

Bron foto: jeffwilcox (CC)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2843444). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.