Managed hosting door True

Apple: 40 procent meer iPhones verkocht dan verwacht

 

Apple giert over zijn ooit pretentieus klinkende doelstelling dat het 10 miljoen iPhones wilde verkopen. Uit de kersverse kwartaalcijfers blijkt dat het er bijna 14 miljoen verkocht en dat er mogelijk een goedkopere iPhone-versie komt.

Wereldwijd gingen er in 2008 13,675 miljoen mobiele telefoons van Apple over de toonbanken. Ondanks de slechte batterijduur en het soms gebrekkige bereik verkocht T-Mobile er in Nederland meer dan 100.000.

Oorspronkelijk deed Apple in 2006 de gedurfde uitspraak dat het in 2008 1 procent van de smartphone-markt naar zich toe zou trekken. Daarvoor zou het 10 miljoen  iPhones moeten verkopen. Daarin is het ruim geslaagd, zo blijkt nu.

Over vorig kalenderjaar werden er bovendien ruim 55 miljoen iPods verkocht. In het net afgesloten kwartaal waren dat er bijna 23 miljoen. Apples tijdelijke baas Tim Cook vermoedt dat de 3 procentsstijging in iPod-verkopen deels ten koste is gegaan van het aantal verkochte telefoons.

Vooralsnog lijkt het bedrijf geen last te hebben van de economische crisis. Bijna de helft van de omzet, 46 procent, is afkomstig van buiten Amerika.

Cook liet tussen de regels door blijken dat Apple in de komende tijd een gestripte, goedkopere versie van de iPhone op de markt zou kunnen brengen. Hij stelde althans, dat consumenten minder snel smartphones kopen in economisch slechtere tijden. "Maar we hebben een sterke concurrentiepositie en een extreem goed pijplijn met nieuwe producten".

Afgelopen week maakte Apple bekend dat er tot dat moment 500 miljoen programma's waren gedownload via de ingebakken downloadwinkel iTunes App Store. De mogelijkheid om software van derden snel en makkelijk te kunnen installeren op iPhones wordt als onderscheidend gezien ten opzichte van andere telefoons.

De omzet over de drie maanden tot 31 december steeg in een jaar met 570 miljoen tot 10,2 miljard dollar. De nettowinst groeide met 30 miljoen tot 1,6 miljard dollar. De brutowinstmarge bleef gelijk op 34,7 procent.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2843001). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.