Managed hosting door True

Ontslagrondes Motorola kennen geen einde

 

Voor de derde keer in korte tijd zet Motorola een flink deel van zijn personeelsbestand op straat. Dit keer krijgen 4 duizend werknemers hun congé.

Het nieuws over de op handen zijnde ontslagen komt tegelijkertijd met een waarschuwing voor verlies in het vierde kwartaal. Gedurende dit kwartaal verscheepte de telecomleverancier 19 miljoen apparaten. In het derde kwartaal waren dit 25 miljoen.

Vorig jaar werden er tot twee keer toe 3 duizend werknemers naar huis gestuurd. Nu er minder Motorola-telefoons worden verkocht is het bedrijf genoodzaakt verdere maatregelen te nemen. De meeste ontslagen vallen wederom in de mobiele telefoondivisie. Duizend van de 4 duizend ontslagen vallen bij andere bedrijfsonderdelen.

Inclusief eerdere ontslagrondes denkt Motorola in 2009 1,5 miljard dollar te besparen. Motorola denkt met de eerdere kostenbesparende maatregelen 800 miljoen dollar te besparen en met de laatste acties nog eens 700 miljoen dollar.

De Amerikaanse onderneming boekte in het derde kwartaal van 2008 een nettoverlies van 397 miljoen dollar. Een jaar eerder was het kwartaalresultaat nog zestig miljoen winst.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2836534). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.