Managed hosting door True

Yahoo vervangt bestuursvoorzitter

 

Carol Bartz neemt de plaats in van topman Jerry Yang. Yahoo heeft Bartz per direct aangesteld als nieuwe bestuursvoorzitter.

Dat maakte Yahoo dinsdagavond bekend.

Bartz, nu nog bestuursvoorzitter van designsoftwarebedrijf Autodesk, gaf tussen 1992 en 2006 leiding aan dit bedrijf. Tijdens haar werkzaamheden als CEO voor Autodesk wist zij de omzet te verhogen van 300 miljoen dollar naar meer dan 1,5 miljard dollar. In die tijd vertienvoudigden de aandelen van het softwarebedrijf. Bartz vervult daarnaast nog een functie in de besturen van Intel en NetApp.

In november werd bekend dat Yahoo-medeoprichter Jerry Yang opstapte als bestuursvoorzitter bij zijn bedrijf. Yang blijft bestuurder en is net als vroeger weer ‘Chief Yahoo’.

Yang heeft slechts achttien maanden de post van bestuursvoorzitter bekleed. Hij kreeg veel kritiek op het aanvankelijk koppig blijven tegenstribbelen en overvragen bij de overnamepoging van Microsoft vanaf februari 2008.

Yahoo rept niet over een eventuele deal met Microsoft. Steve Ballmer stelde onlangs dat, nu beide bedrijven in een overgangsfase zitten op managementniveau, dit het uitgelezen moment is om een overeenkomst te sluiten tussen Yahoo en Microsoft,.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2834088). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.