Managed hosting door True

Yang weg als Yahoo-baas

 

Jerry Yang stapt op als bestuursvoorzitter van Yahoo. De medeoprichter blijft wel bestuurder en wordt weer 'Chief Yahoo' zoals voorheen.

Dit heeft Yahoo vannacht bekendgemaakt, na een bericht over het vertrek van AllthingsD, het weblog van Wall Street Journal. Dit volgde na een mededeling van Yang aan het personeel van Yahoo.

De Raad van Commissarissen gaat met wervingsbureau Heidrick & Struggles op zoek naar een nieuwe bestuursvoorzitter. Yang helpt daar nog bij en blijft Yahoo leiden tot de nieuwe baas is benoemd. Yang heeft slechts 18 maanden de post bekleed, onder veel kritiek als gevolg van het aanvankelijk koppig blijven tegenstribbelen en overvragen bij de overnamepoging van Microsoft vanaf februari 2008.

Een openlijke motie van wantrouwen onder leiding van Carl Icahn kon Yang louter weerstaan door hem zetels te geven in de Raad van Commissarissen. Bij de vergadering van aandeelhouders afgelopen zomer kreeg Yang de steun van slechts 68 procent van de stemmen.

De koers van Yahoo daalde de afgelopen weken tot een dieptepunt nadat ook Google Yahoo in de steek liet voor een advertentieovereenkomst gezien de bezwaren van adverteerders en het ministerie van Justitie.

Die reddingsboei wierp Google toe om een overname door Microsoft te voorkomen. De truc lukte. Nu blijft Yahoo met lege handen en Yang vroeg Microsoft om zijn bedrijf alsnog over te nemen. Daarmee verloor hij weer aan geloofwaardigheid.

Microsoft antwoordde bij monde van Steve Ballmer dat Yahoo te laat is. Maar Microsoft heeft volgens anonieme bronnen nog wel belangstelling om de zoektechnologie van Yahoo over te nemen. De verdere diensten van Yahoo vindt Microsoft van minder waarde.

De koers van Yahoo verloor gisteren op de Nasdaq nog bijna 2 procent maar klom nabeurs met bijna 4,5 procent tot 11.10 dollar. Dat is maar 30 procent van de 35 dollar die Microsoft afgelopen winter wilde betalen.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2776587). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.