Managed hosting door True

Triple P verliest rechtszaak tegen Detron

 

vrouwe justitia rechter rechtszaak rechtbank

Automatiseerder Triple P heeft het kort geding dat het tegen Detron aanspande, verloren. De rechtbank in Den Bosch oordeelde dat Detron niet onrechtmatig heeft gehandeld in het aannemen van vijf verkoopmedewerkers van Triple P.

De vordering van Triple P om Detron te verbieden vijf verkoopmedewerkers over te nemen, is door de rechtbank in Den Bosch verworpen. Het feit dat Detron medewerkers in dienst neemt die een concurrentiebeding hebben, is niet onrechtmatig, zolang Detron die werknemers niet zelf actief heeft benaderd. Volgens de rechter is niet bewezen dat Detron dit heeft gedaan. Het ging juist andersom: een werknemer van de ict-dienstverlener uit Vianen heeft de rest van het verkoopteam benaderd om eveneens over te stappen naar Detron.

Ook heeft de ict-dienstverlener geen misbruik gemaakt van informatie die het over Triple P had vergaard tijdens overnamegesprekken, luidt het vonnis. Het bedrijf heeft de werknemers een normaal, marktconform aanbod gedaan en geen pogingen ondernomen om hen weg te lokken.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2694826). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.