Managed hosting door True

Minder omzet, maar meer toestellen voor Symbian

 

Symbian zag zijn omzet met 5 procent dalen tot 100 miljoen euro in het eerste halfjaar van 2008. Het aantal verscheepte mobieltjes met Symbian steeg in die periode echter met 10 procent.

Dat blijkt uit de financiële cijfers die Symbian vanochtend publiceerde. Over winst of verlies doet het private bedrijf geen uitspraken.

In de drie maanden tot eind juni 2008 gingen er 19,6 miljoen mobieltjes, overwegend Nokia's, over de toonbanken. Dat is 5 procent meer dan een jaar geleden. Gekeken naar de halfjaarprestaties is de afzetgroei sterker.

In het eerste halfjaar van 2008 werden er 38,1 miljoen Symbian-toestellen verkocht versus 34,6 miljoen in het jaar ervoor. Dat is 10 procent meer.

Momenteel circuleren er 226 miljoen mobiele telefoons die draaien op het Symbian-besturingssysteem. Symbian concurreert met Research in Motion, Windows Mobile, OS X (iPhone), Android en Linux.

De kwartaalomzet daalde met 14 procent ten opzicht van vorig jaar tot 46,5 miljoen euro. De halfjaaromzet daalde ook, met 5 procent tot 100 miljoen euro. Volgens Symbian is dit niet onverwacht.

Een van de redenen voor de omzetdaling is de tegenvallende vraag naar geavanceerde multimediale mobieltjes. Een andere is het feit dat veel nieuwe toestellen nog in productie zijn en de markt nog moeten zien. Het gaat 92 mobieltjes. Dat is 48 procent meer van vorig jaar.

Het bedrijf begon als gezamenlijk initiatief van de grootste toestelfabrikanten. Nokia had daarin al de meerderheid van de aandelen. In juni 2008 echter brachten de Finnen een bod van 264 miljoen euro uit op alle uitstaande aandelen. Nokia wil de broncode van het besturingssysteem binnen 2 jaar als open source-software publiceren.

Externe ontwikkelaars schreven afgelopen jaren 9.834 programma's die gebruikers naar hun telefoon kunnen downloaden. Dat zijn er 25 procent meer dan de 7.888 van vorig jaar.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2691423). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.