Managed hosting door True

Firefox beschermt nu ook tegen DNS-gat

 

De open source webbrowser Firefox 3 biedt dankzij een toevoeging bescherming tegen het DNS-gat (Domain Name System). Het recent bekendgemaakte gat maakt het mogelijk internetverkeer te onderscheppen en ongemerkt om te leiden naar malafide sites.

De nieuwste versie van webbrowser Firefox 3 heeft nu een gratis addon die internetverbindingen beter beveiligd. Deze addon, Perspective, beschermt daarmee ook tegen misbruik van het recent bekendgemaakte gat in internetbasisprotocol DNS (Domain Name System). Perspective is ontwikkeld door de Amerikaanse universiteit Carnegie Mellon en daar gratis te downloaden. De broncode is ook beschikbaar.

Het gat in DNS maakt het mogelijk internetverkeer om te leiden, wat dus niet alleen webverkeer is. De addon voor Firefox is ontwikkeld om webservers op een veilige manier te identificeren om daar vervolgens een verbinding mee te hebben. Dit voorkomt dus onderschepping van dat dataverkeer, ofwel zogeheten man in the middle-aanvallen.

Misbruik van het DNS-lek kan ook met vervalste certificaten, waardoor 'drie keer kloppen' geen garantie is voor een veilige webverbinding. Het vervalste certificaat wijst namelijk uit dat er verbinding is met een vertrouwde webserver, terwijl dat niet het geval is. De Perspective-addon controleert de echte server waarmee een verbinding wordt gelegd.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2683631). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.