Managed hosting door True

Animaties veel sneller in komende Firefox

 

Web browser Firefox kan vanaf versie 3.1 tot bijna 40 keer sneller overweg met Javascript. Animaties en webapplicaties kunnen daarvoor veel sneller en efficiënter draaien, wat op zich weer nieuwe toepassingen toestaat.

Brendan Eich, de technisch directeur van Firefox-beheerder Mozilla, legt op zijn weblog uit wat er gaat veranderen in de nieuwe versie van de open source web browser. De goed geïllustreerde vernieuwingen leiden volgens hem tot substantiële snelheidswinst in de Javascript engine.

Vroege, niet marktrijpe versies van de zogeheten Tracemonkey-technologie zijn hier te downloaden. Een volwassen versie van de tracemonkey verschijnt vermoedelijk eind 2008 wanneer Firefox 3.1 wordt vrijgegeven.

Deze nieuwe technologie stelt Firefox-ontwikkelaars in staat om de concurrentie aan te gaan met technieken als Microsofts Silverlight en Adobes Flash. Bovendien kan Firefox beter worden ingezet als vehikel van lokale applicaties, stelt TMCnet.

Waar Tracemonkey toe in staat is, is hier te zien in een gefilmde demonstratie.

Brandon Eich: "Nu zijn we klaar voor de desktop en het mobiele platform." Firefox speelt vooralsnog amper tot geen rol van betekenis als standaard browser op mobiele telefoons.

Bron foto: tj-blog (CC)

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2682989). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.