Managed hosting door True

Dell verkoopt hardware via Twitter (video)

 

Computerfabrikant Dell Computer heeft via Twitter al ruim een half miljoen dollar aan hardware verkocht. Dat vertelde Bob Pearson van Dell aan Europese journalisten.

"We hebben gemerkt dat als je twittert over een nieuw product, en bijvoorbeeld met een aanbieding komt, mensen daar meteen op reageren en ook tamelijk snel tot aanschaf overgaan," vertelde Bob Pearson, directeur Communities @ Conversations van Dell, op het hoofdkwartier van Dell in Round Rock Texas.

De mogelijkheid om Twitter als verkoopkanaal te gebruiken wordt nu serieus overwogen door Dell. Zo is deze week een Twitter Dell Outlet in China geopend. Twitter-deelnemers kunnen zich abonneren op conversaties die door Dell-verkopers worden geinitieerd. De omzet van een half miljoen dollar is al bereikt met niet meer dan 1200 Twitter-volgelingen. 

Dell is de laatste tijd erg actief met blogs, Facebook en Twitter. Het bedrijf blogt in vijf talen (Engels, Chinees, Japans, Noors en Spaans). De reden is, zegt Bob Pearson, dat bezoek aan onlineforums van Dell met 41 procent per jaar stijgen. In totaal gaat het om 66 miljoen bezoeken. "Het wordt enorm gewaardeerd dat we zo zichtbaar zijn in forums. Dell werknemers zijn wel verplicht om te melden dat zij van het bedrijf zelf zijn. Oprichter en directeur Michael Dell twittert er trouwens ook lustig op los."

Een belangrijke online gemeenschap voor Dell is ook Facebook. De fabrikant gebruikt Facebook op dit moment onder meer voor het contact met partners en wederverkopers, maar de site is ook interessant als platform voor klanten. Pearson: "Met 9 miljoen Facebook-abonnees spreek je over de omvang van een vrij grote Amerikaanse staat, daar ligt een enorm potentie voor ons."

Niet voor elk land zijn deze middelen in te zetten, aldus Pearson. "Facebook en Twitter zie je nu overal opkomen, maar in Latijns Amerika is vooral de sociale gemeenschap Orkut enorm in trek."

Ook de technische ondersteuning verplaatst zich steeds meer naar het internet. Gebruikers kunnen heel goed zelf oplossingen voor problemen vinden, vandaar dat Dell een waarderingssysteem heeft opgezet voor technische forums. Antwoorden die gewaardeerd worden komen eerder bovenaan te staan. 

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2652611). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.