Managed hosting door True

Intel teleurgesteld in onderzoek EC

 

Intel vindt het jammer dat de Europese Commissie opnieuw een onderzoek start naar het bedrijf. Volgens de chipmaker is het nieuwe onderzoek gebaseerd op oude beschuldigingen.

Intel is teleurgesteld dat de Europese Commissie opnieuw het bedrijf beschuldigd van oneerlijke concurrentie. De Commissie bracht donderdag 17 juli opnieuw een Statement of Objections (SO) uit. Intel zou misbruik gemaakt hebben van zijn dominante positie in de markt voor x86-processoren waardoor concurrent AMD uit de markt wordt geduwd.

Volgens de Europese Commissie zijn er drie manieren waarop Intel AMD uit de markt probeert te houden. Zo zou Intel hoge kortingen geven aan grote pc-verkopers. Ook zou het afspraken hebben gemaakt met een OEM-leverancier zodat een product voor x86-processoren van AMD vertraging opliep. Daarnaast heeft deze OEM-leverancier hoge kortingen gekregen toen hij al zijn processoren bij Intel inkocht.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2646370). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.