Managed hosting door True

Cisco en ECABO werken aan praktijkgericht onderwijs

 

Cisco wil samen met kenniscentrum ECABO ict-beroepsopleidingen beter laten aansluiten op het bedrijfsleven. De organisaties gaan zich gezamenlijk inzetten voor meer praktijkgericht onderwijs en onderzoeken of leerlingen met een afgeronde ict-opleiding vrijstelling kunnen krijgen bij certificeringcursussen.

Hardware-leverancier Cisco en ECABO, het kenniscentrum voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven, gaan samenwerken. Het doel van die samenwerking is om ict-opleidingen beter te laten aansluiten op de behoefte van het bedrijfsleven. De organisaties willen in kaart brengen aan welke functies een tekort is en bij welke beroepsopleidingen overschotten ontstaan. Ook wordt er gekeken of opleidingen aansluiten bij de praktijk en er wordt uitgestippeld of er overlap is tussen de beroepsopleidingen en Cisco-certificeringen. Er wordt onderzocht of leerlingen vrijstelling kunnen krijgen als stof die bij de opleiding aan bod is geweest, overeenkomt met een certificeringcursus.

ECABO is het kenniscentrum voor de economisch-administratieve, ict- en veiligheidsberoepen. De organisatie zet zich in voor praktijkgericht onderwijs en moet zorgen voor een goede verbinding tussen opleidingen en het bedrijfsleven. De organisatie regelt de examinering voor vmbo, mbo, hbo en particuliere opleidingen.

Arie van Duijn, Networking Academy Area Manager van Cisco Nederland: "We willen met de overeenkomst de kwaliteit en de kwantiteit van ict-personeel in Nederland vergroten. Enerzijds door bedrijven meer te betrekken bij de opleidingen zodat deze beter worden afgestemd op het bedrijfsleven. Anderzijds door meer erkenning te genereren voor zowel algemene als Ciso-certificeringen."
Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2555934). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.