Managed hosting door True

KPN: storing is grotendeels opgelost

 

KPN heeft de storing in zijn backbone-netwerk nu grotendeels opgelost. "Het meeste hebben we nu op orde", vertelt de woordvoering van het telecomconcern. De laatste stukjes van de verstoorde infrastructuur worden de komende uren aangepakt.

Internet-toegang is tegenwoordig een gegeven. Behalve voor de gedupeerden van de storing in enkele KPN-centrales. Die zorgde er in het hele land voor dat mensen offline waren of toegangssnelheden van modems uit 1996 hadden. KPN-woordvoerder Bram Oudshoorn meldt Computable nu dat de storing grotendeels achter de rug is. "We zijn nu bezig met de laatste dingen. Over een paar uur is het voorbij."

Hij geeft aan dat er nog wel herstelwerkzaamheden plaatsvinden. "Dat doen we vanavond en vannacht, dus daar ondervinden mensen geen last van." Dat herstelwerk omvat onder meer het installeren van updates op netwerkapparatuur, de getroffen systemen eerst. De storing bleek namelijk te verhelpen met die nieuwe versie. "Die update was er al wel, vanuit de fabrikant van de netwerkapparatuur, maar die hadden we nog niet getest. Dat gebeurt nu dus in een geforceerde dagmars."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2553191). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.