Managed hosting door True

Corruptiezaak bij Siemens raakt vrijwel alles

 

Bijna alle activiteiten van het Duitse concern Siemens zijn het voorwerp van actieve corruptie, en niet alleen de afdeling telecommunicatie. Dat blijkt uit resultaten van een intern onderzoek.

Het Amerikaanse advocatenkantoor Debevoise & Plimpton, dat belast was met het onderzoek, "vond in bijna alle bestudeerde activiteiten en in talrijke landen aanwijzingen van het overtreden van de anticorruptieregels", luidt het in een communiqué van de Duitse groep. Het gaat om "gevallen van rechtstreekse en actieve corruptie, maar in vele gevallen ook om het overtreden van de interne regels".

Naast de afdeling "Com" waar het corruptieschandaal ontstond, onderzochten de Amerikaanse advocaten de activiteiten van Siemens in de energie, het transport en de medische uitrusting.

De raad van toezicht van de groep hernieuwde in hetzelfde persbericht "zijn volledige vertrouwen" in de huidige leidersploeg en meende overigens dat "het nog niet mogelijk is concrete maatregelen te nemen tegen afzonderlijke personen", namelijk het eisen van een schadevergoeding van de voormalige directie.

De ethische commissie van Siemens werd evenwel gevraagd eventuele maatregelen tegen voormalige directieleden in detail te bestuderen.

Over het lot van Heinrich von Pierer, de voormalige topman van Siemens en figuur van het Duitse patronaat, blijft dus onzekerheid bestaan. Volgens de pers riskeert de man niet alleen een schadevergoeding te moeten betalen aan Siemens, maar ook zich voor de rechter te moeten verantwoorden.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2539934). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.