Managed hosting door True

Stand van zaken 'Vista Capable' rechtszaak

 

Microsoft is nog niet verlost van de naweeën van de mislukking van de beloofde maar nimmer waargemaakte totale vernieuwing van de pc-besturing met Vista.

Het bezwaar van Microsoft tegen een rechtszaak over Vista is verworpen. Volgens Microsoft zou de rechtszaak het bedrijf onevenredig grote schade brengen. Het zij zo, vindt de rechter. Het gaat om de klacht dat Microsoft ten onrechte heeft gezegd van een aantal pc-modellen eind 2006 dat ze 'Windows Vista capable' waren: ze konden later louter de beperkte Home Basic versie draaien. Formeel had Microsoft gelijk, maar volgens gebruikers was het op de keper beschouwd een leugen.

Ondertussen kwam Microsoft  deze week met Live Mesh, software die het mogelijk moet maken om applicaties op verschillende platformen te synchroniseren, zowel met andere pc's als met de 'Mesh' waar je deel van uitmaakt. Het is nu nog beperkt tot Windows, maar uitbreiding naar Mac, Windows Mobile en andere (mobiele) besturingen is voorzien.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2518445). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.