Managed hosting door True

NetApp Innovation Day trekt 650 deelnemers

 

Volgens Theo van Teylingen, country director NetApp, is er iets aparts aan de hand. Hij sprak met CRN Nederland na afloop van het jaarlijkse NetApp Innovation Day, dat onlangs plaatsvond in de Van Nelle Ontwerpfabriek te Rotterdam. Het evenement trok een recordaantal bezoekers: 650.

Theo van Teylingen, country director NetApp: "Er is iets aparts aan de hand: een vendor zet een evenement neer met de allure van een tradeshow en de concurrentiestrijd verdwijnt naar de achtergrond. Dan zie je dat je iets kunt bieden waar heel verschillende, soms concurrerende maar aanvullende partijen behoefte aan hebben." Er was een substantieel groter aantal partners bij was dit jaar, waaronder concurrenten als IBM, Fujitsu Siemens en VMware.

Dataopslag: praktische insteek
SNE was als Platinum Sponsor ook aanwezig. Vanuit een drietal vendors - NetApp, CommVault en Plasmon - stelt SNE concepten samen op het vlak van DataAvailability, DataManagement, MailManagement, Compliance en DataSecurity. Hiermee kunnen resellers inspelen op een aantal veelvoorkomende ict-vraagstukken in de markt, meent SNE. De distributeur biedt regelmatig verkoopgerichte trainingen en seminars en kan samen met de reseller aan klanten uitleg te geven over nieuwe ontwikkelingen in de markt voor datamanagement- en opslag.

Edgar Beck, CEO van SNE weet dat dataopslag op zich geen gespreksthema is bij eindgebruikers, maar door de groei in digitale gegevens ontstaan er knelpunten die kunnen leiden tot verlies aan data en/of productiviteit. "Beide berokkenen organisaties schade, zonder dat altijd even goed in te schatten valt hoe groot deze is. We kiezen voor een aanpak die heel snel resultaat oplevert vanwege de praktische insteek."

Concurrenten werken samen
Van Teylingen ziet de it-industrie zich ontwikkelen als de auto-industrie, met meer coöperatieve samenwerking tussen concurrenten op het ene vlak en alliance-partners op het andere. "Samen met IBM bereiken wij 20 procent van de markt. Als we dat goed willen doen moesten we ons over eventuele conflicten heen zetten. Veelzeggend is dat deelnemers aan NetApp Innovation, waaronder ook eindgebruikers, niet alleen door ons werden benaderd, maar ook in groten getale door onze partners zelf geworven. Dat is een unieke situatie: dat mensen klanten naar een evenement willen halen waar ook concurrenten zich bevinden. Iedereen ziet dat als versterking naar de klanten toe. Ze kunnen daarmee aantonen dat ze met een vendor werken die een interessant verhaal heeft, een open transparante strategie en die samenwerkt met partners. Het effect: de beurs bood de mogelijkheid tot brede oriëntatie op de verschillende mogelijkheden van storage."

Man van de praktijk
NetApp heeft ook een merknaamverandering ondergaan en staat nu alleen als NetApp bekend, niet langer als Network Appliance. Daar hoort ook een nieuw logo bij. Volgens Van Teylingen is het nieuwe logo een goede visualisatie van een bewustzijn die al een poos bij NetApp bestaat. "De bijbehorende nieuwe taglijn ‘go further faster' geldt voor onszelf sámen met partners. Hiermee willen we eindklanten laten inzien dat de keuze voor NetApp operationele problemen oplost en kan bijdragen aan het realiseren van de bedrijfsdoelstelling. We willen de it-ondernemer hoger en verder brengen en ook nog eens sneller. Ik ben geen marketeer maar een man van de praktijk. Toch vind ik dat onze marketing afdeling heel goed heeft aangesloten met onze visie. Daar heeft een heel proces achtergezeten."

De mix tijdens NetApp Innovation Day is een weergave van NetApps belangrijkste partnerecosysteem op gebied van storage. "We zijn in staat voor onszelf steeds meer markt te creëren doordat we steeds meer raakvlakken hebben. Proposities worden steeds samenhangende en onze naamsbekendheid is verbeterd."

Geen sweetspot
Een sweetspot voor groei kan Van Teylingen niet echt meer identificeren. "Die is er eigenlijk niet. Het is nu meer zo dat we in de volledige omvang expanderen." Er is wel een technologie die speerpunt is voor groei, en dat is momenteel virtualisatie. "Tijdens NetApp Innovation kwam naar voren dat virtualisatie niet meer om hardware draait maar nu in bestanden beheerd kan worden. Neem de virtuele desktop bijvoorbeeld, daarvoor kun je een bestandsgeorienteerd opslagsysteem gebruiken. Het is interessant om dat te managen en dit zorgt voor een heel snelle acceleratie in virtualisatie."

Tijdens NetApp Innovation presenteerde een analist van Enterprise Strategy Group onderzoek bij 700 bedrijven op wat de gevolgen van virtualisatie zijn voor storage. Met bestandsgeoriënteerde opslag is op eenvoudige wijze de beschikbaarheid verzekerd van ook virtuele machines. Praktijkervaring werd geboden door Pieter Dijkhuis, chief van Leaseweb. Zijn bedrijf beschikt over 11 000 servers. Hij deed een presentatie over hoe virtualisatiestrategie in het datacenter zich vertaalt in de bedrijfsbalans, de financiële resultaten. Van Teylingen: "Als je dat ziet wordt virtualisatie duidelijk een business topic. Als je je strategie wilt samenstellen, moet je je afvragen: hoe vertaalt dat zich naar het bedrijf van de eindklant, de bottomline."

Strategie bepalen
Ook VMware heeft op het podium gestaan. "Als je een platform biedt moet je uitgaan van openheid. Dus de doelstelling van NetApp Innovation was bezoekers in aanraking te brengen met alle informatie om je strategie te bepalen op gebied van virtualisatie. Uiteraard hoop ik dat de indruk die NetApp en partners geven goed is, maar ik ga niet beperkt informeren. Wij hebben onze strategie volledig afhankelijk gemaakt van partners, dus ook de mate waarin we ze kunnen binden."

Daaruit moet blijken dat NetApp Innovation niet zozeer een beurs is, maar "de fysieke weergave van het sociale netwerk dat wij op gang proberen te krijgen", legt Van Teylingen uit. De gemiddelde reactie was positief, de beurs blijkt de verandering steeds meer vorm te geven. "Wat we vaker gaan doen is onze propositie steeds meer oplossingsgericht naar markt brengen. Welke oplossingen kunnen we bouwen en aansluiten op de vraagstelling vanuit de markt, op een channel-geïntegreerde manier."

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2465635). © Jaarbeurs IT Media.

?

 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.