Managed hosting door True

EDS werkt samen met Getronics voor Shell

 

Voor het pasgetekende miljardenproject bij Shell gaat ict-dienstverlener EDS gebruikmaken van diensten van Getronics. Dat bedrijf zal voornamelijk worden ingezet in landen waar EDS geen zaken doet, vertelt EDS-topman Peter van Overakker aan Computable.

EDS zal een deel van zijn taken uit het servicecontract met Shell uitbesteden aan Getronics. Dat vertelde Peter van Overakker, vice president EMEA North bij EDS, tijdens een vraaggesprek met Computable.

Volgens Van Overakker spreekt zijn bedrijf met Getronics over samenwerking om de continuïteit van het Shell-project te waarborgen. De hulp van Getronics, die al lange tijd actief is bij de olieleverancier, zou vooral gewenst zijn in de landen en regio's waar EDS zelf 'minder actief' is.

In Nederland

Van Overakker vertelt dat het 'moeilijk te zeggen is' of de twee ict-dienstverleners ook in Nederland gaan samenwerken aan het Shell-project. "In Nederland kunnen wij natuurlijk heel veel zelf, maar we zijn met Getronics aan het kijken wat we verder wel en niet met hen kunnen doen. Maar dan heb ik het specifiek over de field services. Zij zijn daar gewoon heel goed in. Wij zijn heel goed in alles wat daar omheen gebeurt, ook field services maar dus niet in ieder land. Shell zit in meer dan honderd landen en er zijn landen waar wij als Amerikaans bedrijf geen zaken mogen doen." Amerikaanse bedrijven mogen door politieke redenen niet actief zijn in landen zoals Iran en Birma.

Op 31 maart 2008 tekende Royal Dutch Shell drie miljardencontracten met EDS, AT&T en T-Systems voor de uitbesteding van een aanzienlijk deel van zijn ict. EDS gaat zorgen voor het beheer van de eindgebruikers van de automatisering bij Shell. AT&T neemt levering, beheer en onderhoud van de wereldwijde communicatieinfrastructuur op zich. T-Systems regelt de wereldwijde hosting en opslag.

Dit artikel is afkomstig van Channelweb.nl (https://www.channelweb.nl/artikel/2457801). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees ook


 
Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste resellernieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in
Vacatures bij EDS

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.